Hoe zit het met je goede voornemens…

De eerste week van de nieuwe maand zit er alweer op… Hoe zit het met je goede voornemens? Ondanks dat ik er niet echt mee bezig ben, zitten er wel een paar tussen waarin ik mij  kan vinden. Zo vind ik iets weggeven voor ‘niets’ een mooi streven.

Met iets weggeven wordt overigens niet per se geld bedoeld. Je kunt ook iets voor een ander betekenen zonder dat je er iets voor terug hoeft te hebben. Tijd is waardevoller dan geld en andere materiële zaken. Hoe mooi kan het zijn om iets voor een ander te betekenen. Denk niet groot, maar richt je liever op je directe omgeving. Wie kan jouw hulp gebruiken?

Neem af en toe tijd voor jezelf. Als je daar moeite mee hebt, is het misschien goed om voor een ‘club’  te kiezen. Je moet er dan op uittrekken. Wat dacht je van een nieuwe cursus? Meldt je aan bij een vereniging zodat je samen  met anderen dezelfde hobby’s/interesses deelt. Leer nieuwe mensen kennen en geniet…

Ook in het komend jaar draait het vaak weer uit op ‘moeten’. Voor een deel ontkom je daar niet aan. Toch kun je ook voor een andere ‘flow’ kiezen; een meer onthaastende lifestyle. Ik ben helemaal weg van mindfulness yoga, terwijl de ander daar misschien helemaal niets mee heeft. Dat is ook niet erg zolang je maar iets doet waarbij je kunt ontspannen. Breng je geest tot rust door even niets te ‘moeten’. Doe  een stapje terug en ervaar hoe fijn het is om in je eigen wereld te zijn. Je rust niet alleen uit, maar doet ook nog eens een hoop positieve energie op waardoor je er weer (even) tegenaan kunt gaan.

Lees ook:Soms duurt het even eer een steen gaat werken…
Lees ook:Waarom moeten we zoveel…
Lees ook:Volle maan november; de maan van overleven…
Lees ook:‘Ik moet leren dat je soms best een beetje mag ontspannen’
Lees ook:Maan van de Roos; offeren waar we waarde aan hechten…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>