Elfenkwarts; een lieve steen met prachtige eigenschappen

Elfenkwarts, wat een mooie en lieve naam eigenlijk. Anderen kennen deze steen waarschijnlijk als  Feeënkwarts of Droomkwarts. Het gaat hier om een zeer fijne/verfijnde en lichte kwartssoort die Epidoot-componenten in zich draagt. Dit component beschermt en geeft je moed waardoor je volledig van het leven kunt genieten.

Elfenkwarts is doorgaans hagelwit en heeft vaak zeer grillige vormen. Het is een magische steen die je verbindt met elfen en feeën, maar het is  ook een zeer vredige steen en een poort naar meditatieve toestanden en interdimensionale reizen.Deze steen bevordert lucide dromen en de diepere waarneming ‘overdag’.  Elfenkwarts is ook een steen die rust en harmonie brengt in de familie. De steen werkt erg goed bij kinderen die veel nachtmerries hebben. Zoals de naam al doet vermoeden, verbindt deze steen je met allerlei natuurwezens als elfjes, feeën, kabouters. Van deze edelsteen wordt ook gezegd dat het een magische werking heeft en magie in je leven brengt. Het gevolg is dat je meer leert te vertrouwen op je eigen magie. Deze steen helpt je om je wensen waar te maken. Op emotioneel niveau reinigt en herkadert zij trauma en geeft energie.

Elfenkwarts laat jou volledige essentie tot uiting komen. Deze steen maakt het leven lichter door zijn grondende werking en schenkt vertrouwen en helpt tegen moedeloosheid en onzekerheid. Zijn aardende energie helpt ook bij vermoeide benen en een moeilijke spijsvertering. Bij emotionele blokkades voorkomt elfenkwarts duizeligheid en hoofdpijn. Heb je moeite met slapen? Leg eens een elfenkwarts naast je bed neer. Niet alleen je zorgen en onrust verminderen, maar de steen zorgt ook voor een herstellende en rustige slaap (bron internet).

Lees ook:Maak kennis met dalmatiër jaspis…
Lees ook:Eudialiet; een heftige steen met mooie eigenschappen…
Lees ook:Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen edelsteen…
Lees ook:Wie heeft er ervaringen met de Golden Lemurian Healer….
Lees ook:Energiegebrek? Tijgerijzer kan uitkomst bieden…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>