Verzorg je edelstenen op tijd…..

Het is belangrijk om je edelstenen goed te verzorgen. Veel mensen vergeten nog wel eens dat je stenen regelmatig moet ontladen en opladen. Een steen die is gereinigd, voelt positief, helder en koud en heerlijk aan in de hand.

Reinigen van edelstenen kan op verschillende manieren. Veel edelstenen kun je reinigen met water.  Degene bij wie je de steen koopt, kan je vaak precies vertellen  of je de  desbetreffende steen wel of niet onder koud water kunt houden. Houdt de edelsteen voor enkele minuten onder stromend koud water. Ga daarbij op je gevoel af. Sommige stenen kun je reinigen door ze te begraven in de grond. Het voordeel van deze manier is dat negatieve energie wordt afgevoerd  en de steen weer wordt gevoed met positieve energie uit de aarde. Natuurlijk kun je ze ook laten opladen door ze in de volle maan of de zon te leggen. Ook hier kun je beter eerst informatie over inwinnen. Want niet elke steen kan  bijvoorbeeld tegen zonlicht.

Edelstenen kun je ook reinigen door middel van wierook. Iets waar je misschien niet meteen aan denkt. Haal ze door de wierook of maak een cirkel om wierook(stokje) heen. Zelf vind ik witte salie of sandalwood erg fijn om hiervoor te gebruiken. Een voordeel is dat deze wierook ook nog eens invloed heeft op een positieve sfeer in je huis. Het is goed voor de zuivering en verdrijft negatieve gedachten. De meeste mensen kiezen er echter voor om edelstenen te reinigen met hematiet en bergkristal. Leg de desbetreffende edelstenen in een bakje met hematietsteentjes. Hiermee kun je de negatieve edelstenen ontladen. Doorgaans staat hier een dag voor. Leg daarna de edelstenen in een bakje met bergkristal om ze weer op te laden. Een dag is prima.

 

Lees ook:Lief zijn voor edelstenen
Lees ook:Wie goed is voor zijn stenen, zal daar zeker profijt van hebben
Lees ook:Soms raak je een edelsteen kwijt…
Lees ook:Blij met mijn nieuwe lapis lazuli armbandje
Lees ook:De kracht van edelstenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>