Langmuts is een..leuke boeken voor hooggevoelige kinderen…

Scrivo Media geeft leuke, praktische kinderboeken uit. In 2010 lanceerde zij `Langmuts is een held`, een succesvol boek dat hoogsensitieve kinderen laat zien dat hun gevoeligheid soms lastig is, maar soms ook heel handig. Ook verscheen `Langmuts op school` en ‘Langmuts en het feest.” De boeken helpen hooggevoelige kinderen om zich fijner te voelen op bijvoorbeeld school. Zo zijn er in  `Langmuts op school` tips voor ouders en leerkrachten  opgenomen voor een zo plezierig mogelijke schooltijd!

In ‘Langmuts is een held’  is kabouter Langmuts is verdrietig. Hij snapt niet waarom hij sneller van slag is dan de andere kabouters. Als zijn vriend Kleine Uil hem heeft uitgelegd dat hij gewoon meer en beter ziet, hoort, ruikt en voelt dan de anderen, bedenkt Langmuts iets slims. Maar al gauw blijkt dat het juist heel handig kan zijn om de wereld zo intens te beleven! ‘Langmuts is een held’ is een boek dat door zijn positieve verhaal en kleurige tekeningen elk kind aanspreekt en voor hooggevoelige/ hoogsensitieve kinderen bovendien herkenbaar is. De boeken zijn geschreven door Josina Intrabartolo en geschikt voor kinderen tussen de 4 en acht jaar.

In ‘Langmuts en het feest’ is Langmuts uitgenodigd voor een feestje. Hij weet niet of hij dat wel leuk vindt. Want hoe gaat zo’n feestje? Wat gebeurt er allemaal? Langmuts vindt het zelfs zo spannend dat hij er eigenlijk niet naar toe wil. Gelukkig heeft zijn vriend Kleine Uil een goed plan…Hooggevoelige kinderen vinden het vaak (te) spannend om iets nieuws te ondernemen. In dit verhaal vinden ze (h)erkenning. Bovendien is het een mooie manier om een spannende situatie bespreekbaar te maken.  Ook in dit boek staan tips waar ouders hun voordeel mee kunnen doen om hun kind ‘over een drempel’ te helpen.

Lees ook:Boeken speciaal voor nieuwetijdskinderen
Lees ook:‘Ridder Zeldenmoed – Voor iedereen die dapper genoeg is om zichzelf te zijn’…
Lees ook:Draakje Vurig; een nieuw boek voor hooggevoelige kinderen…
Lees ook:Scrivo Media Dag in Wageningen…
Lees ook:‘Puur hooggevoelig’; het boek voor hooggevoelige mensen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>