Archeologen vinden restanten van De Stad van de Apengod

Archeologen hebben in het noordoosten van Honduras overblijfselen van steden, aarden wallen en een piramide gevonden, zo schrijft National Geographic.  Eén van de meest spectaculaire vondsten was het hoofd van een beeld dat een mythisch wezen – half mens, half jaguar – voorstelt (bron AD).

De vindplaats is zo goed als onaangetast, aldus archeoloog Christopher Fisher van de Universiteit van Colorado. De artefacten zijn gedateerd op 1000 tot 1400 na Christus. In tegenstelling tot de in de regio thuishorende Maya’s is over deze cultuur zo goed als niets bekend. De archeologen hebben er zelfs geen naam voor. De legende van de ‘Witte Stad’ of de ‘Stad van de Apengod’ wordt in de omgeving al eeuwen doorverteld. Eerste concrete aanwijzingen voor de site kregen de wetenschappers in 2012 door luchtfoto’s. Na de expeditie gaan ze er vanuit dat ze niet één stad, maar de resten van een complete verloren gegane beschaving hebben gevonden. Om plunderingen te voorkomen willen de archeologen de locatie van de stad niet prijsgeven. De stad ligt in een afgelegen en onbewoond gebied. Al lang doen geruchten de ronde dat er een verloren stad in dat gebied ligt.

Toch is het niet helemaal een verrassing. Door de eeuwen heen is er steeds opnieuw geprobeerd de stad te ontdekken. Vooral ook al omdat de verwachting is dat er grote rijkdommen te vinden zijn. Nadat de vlieger Charles Lindbergh in 1927 rapporteerde dat hij vanuit de lucht een ‘witte stad’ had zien liggen, hebben veel mensen geprobeerd deze plek te vinden. Zo werd zeventig jaar geleden hetzelfde gebied reeds onderzocht door avonturier en spion  Theodore Morde. Hij kwam in 1940 uit de jungle gestrompeld en beweerde de verloren stad van de apengod te hebben gevonden. Er zouden gigantische standbeelden van primaten te zien zijn.

Lees ook:Maya-gebouwen in de jungle van Guatemala ontdekt…
Lees ook:Monumentaal gebouw gevonden onder stad Petra…
Lees ook:Archeologen ontdekken ingang van Cleopatra’s mausoleum
Lees ook:Woonden er reuzen in Ethiopië…
Lees ook:Mysterieuze lange muur in Jordanië…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>