Jezelf ontwikkelen op spiritueel gebied…..

In heel Nederland zijn er plekken waar je jezelf kunt ontwikkelen op spiritueel gebied. Je kunt cursussen en of workshops volgen of naar een zogenoemde spirituele academie gaan. Spiritueel ontwikkelen wordt vaak beoefend als hobby, maar als je een stapje verder gaat, is het  vaak heel hard werken.

Waarom vinden mensen het zo interessant om bezig te zijn met spirituele zaken? Spiritueel ontwikkelen is namelijk de diepte in gaan  bij jezelf.  Vaak  komen er talloze vragen naar boven zoals: Wie ben ik, wat wil ik  nu echt in dit leven, wat heb ik tot nu toe gedaan met mijn leven en waarom heb ik die keuze gemaakt en welke spiegel word ik voorgehouden? Zelf heb ik het gevoel dat ik hier op aarde ben om iets te leren. Door spiritueel te leven ben ik bezig met persoonlijke groei en ontwikkeling. Dat gaat soms niet altijd even vloeiend, maar maakt ook niet uit. Ik heb wel het gevoel dat ik steeds meer aan het worden ben wie ik diep van binnen ben. Alleen de reis er heen, is al prachtig om mee te mogen maken. Ik las ooit ergens dat het de ziel is die in je verlangt om zijn eigen weg te mogen volgen.

Door persoonlijke ontwikkeling vergroot je je bewustzijn en vooral ook het bewustzijn van wie je  in wezen bent. Het leven gaat je makkelijker af, is zinvoller, je bent meer van waarde voor jezelf en anderen en je behoudt meer innerlijke rust, ongeacht de uiterlijke omstandigheden. Beetje bij beetje leer ik mezelf te aanvaarden. Dat geldt ook voor de mensen om mij heen. Met een spirituele levenswijze hoop ik mezelf ooit te zien als onderdeel van iets dat veel groter is dan mezelf (bron internet).

Lees ook:Hoe zit het met jouw spirituele pad?
Lees ook:Paranormaliteit staat spiritualiteit in de weg
Lees ook:Ik voel steeds vaker mijn innerlijke kracht
Lees ook:Wanneer zag jij het licht?
Lees ook:Spiritueel bewustzijn fluctueert door de dag…

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Jezelf ontwikkelen op spiritueel gebied…..

  1. Paul

    Spiritueel is eigenlijk helemaal geen spiritueel . Is gewoon onderdeel van . Onderdeel van zijn . mooie vraag ook ; als we niet waren geboren op aarde,waar waren we dan . We zijn gewoon energie dat in de ruimte leeft op een draaiende ronde bol . De ronde bol is de huiskamer in het universum van een groter onderdeel . We willen altijd graag op zoek naar buitenaardse wezens . Maar we zijn zelf gewoon buitenaards . Als je een Ufo ziet vind je dat raar . Maar die Ufo mensen zullen ons ook raar vinden . Als je dood gaat zul je dat ook raar vinden . Want je wordt dan geamputeerd van je lichaam . Dat kun je vergelijken met een slaaparm . Heb je wel eens een slaap arm gehad . Een slaap arm voelt aan als kilo s zwaarder . Terwijl de arm dan blijft liggen maak je een beweging met je arm de andere kant uit . Je voelt je arm naar links draaien bijvoorbeeld en je arm blijft rechts liggen . Dit is een mooi vergelijk met het Universum en de Dood en het Eeuwig leven .

      /   Reply  / 
  2. Suzanne Grijpink Auteur

    Dank voor je reactie Paul…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>