Aprilmaan; volle maan en maansverduistering

Zaterdag 4 april om (14.07.21) is het weer zover, het is volle maan en er vindt een maansverduistering plaats. Dit fenomeen staat ook wel bekend onder de naam ‘bloedrode maan’. De schaduw van de aarde bedekt dan de maan, waarbij de maan door het licht dat om de aarde heen komt, een bloedrode kleur krijgt. De volle maan wordt ook wel ‘Lentemaan’ genoemd.

De lentemaan heeft als thema ‘bescherming’ Deze maan wordt ook wel de Maan van de Dood genoemd. Dat klinkt misschien negatief, maar is dat geenszins. In deze tijd zijn veel gewassen nog heel kwetsbaar en hebben de nodige bescherming nodig om te gaan groeien. Dat is de harde realiteit. Het zaad is al ontkiemd maar nog niet helemaal levensvatbaar. Een kleine nachtvorst of een hagelbui kan veel vernielen in dit jaargetijde. Dat kan ook voor de plannen die je misschien eerder hebt gemaakt gelden. Bescherm je plannen die je  eerder hebt laten ontkiemen en vraag deze avond aan aartsengel Michael om jou hierin bij te staan. Het thema rond deze volle maan gaat dus niet alleen over het al dan niet mislukken van wat we letterlijk hebben gezaaid, maar ook over het onverwachts mislukken van een goed lopend plan. De dood ligt dus zowel letterlijk als figuurlijk dichtbij.

Wil je er zeker van zijn dat je plannen een kans krijgen..dan kun je een beschermamuletje maken die vult met je plannen. Doe er wat brandnetel bij om je plannen goed te beschermen.Volle maan is bij uitstek een moment voor reflectie. Daarbij kunnen loslaten en nieuwe energie opdoen centraal staan. Vaak ‘’roest’ je vast in patronen en gewoonten en worden deze pas zichtbaar als het licht er op schijnt. Pas dan kan er verandering plaatsvinden en kunnen je bepaalde patronen doorbreken (bron internet foto plaatinfo.nl).

Lees ook:Blauwe maan; bescherm je plannen…
Lees ook:Het is weer bijna volle maan…
Lees ook:Volle maan; de Maan van het Ontwaken…
Lees ook:Volle maan; maan van het ontwaken…
Lees ook:De invloeden van volle maan op mens en dier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>