Mineralenbeurs in De Lievendaal Eindhoven…

Op zondag 12 april wordt er van 10.00 tot 16.00 uur de mineralenbeurs  van de Zuid Nederlandse Lapidaristen Vereniging (ZNLV) gehouden in Gemeenschapshuis De Lievendaal in Eindhoven. Als kind was deze beurs mijn eerste, echte  kennismaking met edelstenen. De buurman van mijn ouders was destijds nauw verbonden met deze vereniging en wist ons elke keer weer zo enthousiast te maken dat we er jaarlijks een kijkje gingen nemen.

Mijn moeder heeft altijd wel iets met edelstenen gehad. Ze ging niet zozeer op de werking of een eigenschap af, maar koos een steen puur op uiterlijk en gevoel. Ik denk dat ik door haar mijn liefde voor edelstenen heb meegekregen. Jaren, maar dan ook echt jaren, ben ik niet meer op deze beurs geweest. Deels komt dat doordat je tegenwoordig op veel meer plekken aan edelstenen kunt komen. Ook mijn dochter heeft een  ‘zwak’ voor edelststenen. Aangezien deze beurs ook nog eens in de buurt is, gaan we er  komende zondag zeker heen.

De ZNLV geeft op deze dag zelf demonstraties van cabochonslijpen, facetteren edelsmeden en carven. Voor de kinderen is er een kidspuzzel en voor iedere goed ingevulde puzzel is er een prijs! Daarnaast mogen kinderen met een beetje hulp zelf een geode kraken!! Elke twintigste  bezoeker mag gratis een geode kraken!! Daarnaast staan er vele, verschillende standhouders die van alles laten zien en verkopen op het gebied van mineralen, (edel)stenen, fossielen, sieraden en gereedschappen voor het bewerken van stenen en het maken van sieraden. De beurs is rolstoelvriendelijk. Entree: Volwassenen  betalen 3,50 euro, kinderen  van 4 tot en met 12 jaar 1 euro. Kinderen beneden de vier mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen.

Lees ook:Mineralenbeurs ZNLV in Eindhoven…
Lees ook:Mineralenbeurs van ZNLV in Eindhoven…
Lees ook:Mineralen- en Sieraden beurs in Eindhoven…
Lees ook:Internationale Mineralenbeurs in Broodfabriek Rijswijk…
Lees ook:Internationale Mineralenbeurs in Rijswijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>