Internationale mineralenbeurs in Antwerpen…

Op zaterdag 9 en zondag 10 mei vindt er van 10.00 tot 18.00 uur de Minerant plaats aan de Jan Van Rijswijcklaan 191 in Antwerpen. Het is de 40ste internationale beurs en tentoonstelling van mineralen, edelstenen, juwelen, fossielen en schelpen. Entree 4 euro.

Tijdens Minerant stellen de exposanten mineralen, edelstenen, fossielen en schelpen afkomstig uit alle hoeken van de wereld tentoon. Op de ruim 400 lopende meter tafels treffen bezoekers ook boeken, microscopen en gereedschap aan.  Je kunt mineralen en/of edelstenen laten identificeren en er zijn gratis mineralen voor beginnende verzamelaars! Voor belangstellenden is er een tentoonstelling  met ‘Mineralen uit China’. China is rijk aan zeer aantrekkelijke mineralen die het laatste decennium massaal op de markt zijn gekomen. In de tentoonstelling Mineralen uit China’ wordt een overzicht van de belangrijkste en mooiste Chinese mineralen gegeven.  Zelf mineralen vinden is tof (daarvoor organiseert Mineralogische Kring Antwerpen ( MKA) ‘kaptochten’).  Maar wat heeft men gevonden ?  Van de ruim 4000 mineralen die in de natuur voorkomen, zijn er maar een 250 die op het zicht te determineren zijn. Voor de anderen heeft MKA een heel gamma toestellen ter beschikking: van loepen en microscopen tot meer gesofisticeerde polarisatie- en edelsteenmicroscopen, spectrometers … Het gebruik van deze toestellen wordt doorlopend gedemonstreerd én toegepast om je onbekende mineralen en edelstenen te determineren. Breng ze mee naar Minerant  en los je raadsels op !

De Mineralogische Kring Antwerpen werd in 1963 opgericht door een kleine groep mineralenliefhebbers en groeide uit tot een actieve vereniging van enkele honderden leden. Hun leden zijn amateur mineralenverzamelaars, studenten en professionele mineralogen, allemaal met eenzelfde passie voor mineralen. Voor meer informatie: www.minerant.org/MKA.

Lees ook:Mineralenbeurs Minerant in Antwerpen…
Lees ook:Internationale mineralen-, edelstenen- en fossielenbeurs in Antwerpen…
Lees ook:ACAM houdt Imra 2015 in Antwerpen
Lees ook:Internationale Mineralen – en Fossielenbeurs in Zwijndrecht…
Lees ook:Mineralenbeurs op Churchillplein Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>