Nieuwe versie Poltergeist in bioscoop…

Nog één nachtje slapen en dan gaat de film ‘Poltergeist’ in première. Legendarisch filmmaker Sam Raimi en regisseur Gil Kenan maken een hervertelling en moderne versie van het klassieke verhaal van een familie wier nieuwe huis bezeten is door kwade geesten. De aanvallen van de angstaanjagende geesten escaleren al snel en ze ontvoeren de jongste dochter van het gezin. De familie moet al snel alles op alles zetten om haar te redden.

Wanneer de familie Bowen intrek neemt in een nieuw huis lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Maar al snel gebeuren er vreemde en bovennatuurlijke dingen in het huis en op een dag is hun jongste dochter Maddie ineens verdwenen. De vreemde voorvallen lijken het werk van een Poltergeist dus roepen de Bowens de hulp in van experts. De gezinsleden slaan de handen inen om te voorkomen dat Maddie voorgoed verdwijnt.

Het eerste deel van de horrorfilm -reeks Poltergeist werd geregisseerd door Tobe Hooper  en kwam uit op 4 juni 1982 . Het verhaal werd geschreven door onder meer Steven Spielberg, die ook over de productie ging. De film werd uitgebracht door MGM en duurde 114 minuten. Er gaan verhalen rond dat de film voor het grootste gedeelte door Spielberg zelf is geregisseerd omdat hij van mening verschilde met Hooper. In het begin lijken de geesten niet gevaarlijk. Ze doen dan nog niemand wat aan en de familie heeft zelfs schik in de meeste rare voorvallen waar de geesten verantwoordelijk voor zijn. Maar dan worden ze agressief en ontvoeren ze Carol Anne naar hun dimensie. Ze zien in haar de gids die ze naar het licht moet brengen waar ze naar verlangen. Het paranormale vrouwtje Tangina (Zelda Rubinstein) schiet te hulp (bron Wikipedia).

Lees ook:‘Ouija: Origin of Evil’ ; nu op dvd…
Lees ook:Lekker griezelen met Bobby en de Geestenjagers
Lees ook:2012 the movie in de bioscoop.
Lees ook:Huis zit vol kwade geesten
Lees ook:Hooggespannen verwachting voor deel 2 The Conjuring…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>