Een bijna-doodervaring is een indrukwekkende ervaring…

In Nederland zijn er zo’n 600.000 mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad. Desalniettemin rust er op het begrip BDE nog een zeker taboe. Het gaat om authentieke ervaringen, die ook de wetenschappelijke wereld niet onberoerd laten.

De wetenschap hanteert al eeuwenlang een strikte scheiding tussen het bovennatuurlijke en het fysieke domein. Dit geldt ook voor bijna-doodervaringen. Mensen die een BDE hebben gehad ervaren onder meer buitenlichamelijkheid, een tunnel en een schitterend liefdevol licht. Geesteswetenschapper  Maureen Venselaar r kwam tijdens haar werk in aanraking met vragen rond het leven, de dood en bijna-doodervaringen. Ze begon een uitgebreide detailstudie naar BDE’s. Ze heeft een nieuwe BDE-theorie opgesteld op basis van de astrofysica.

De bijna-doodervaring is een indrukwekkende ervaring op de grens van leven en dood, aldus Venselaar. Mensen ervaren – nadat ze bewusteloos zijn geraakt – dat ze uit hun fysieke lichaam gaan, bewust blijven, een lichaam krijgen van puur lichtenergie en met een enorme snelheid door een tunnel gaan naar een andere werkelijkheid van licht en liefde. Deze lijkt lichtjaren ver weg te zijn. BDE’s worden vaak neurologisch of bovennatuurlijk verklaard, maar beide theorieën kunnen volgens Venselaar niet alle BDE-kenmerken verklaren en koppelen de BDE ook niet exclusief aan het naderen van het levenseinde. Ze overstijgt de oude dualistische neurologische en bovennatuurlijke verklaring.

Op basis van onderzoek naar honderden bijna-doodervaringen kan Venselaar naar eigen zeggen een tipje van de sluier oplichten van wat ons te wachten staat op het moment dat wij de grens van het leven naderen. Ze stelt dat diep in ons fysieke lichaam een proces op gang komt waarbij lichtenergie vrijkomt. Dit is volgens haar bewezen. “Deze lichtenergie, die uit fotonen bestaat, vormt de basis van ons nieuwe bestaan.” Fotonen hebben volgens Venselaar te maken met bewustzijn, met informatieopslag en met de relativiteit van ruimte en tijd. Tegen die achtergrond is het mogelijk dat wij bij onze (bijna-)dood uit ons fysieke lichaam gaan als een wezen van lichtenergie, aldus de geesteswetenschapper, toevoegende dat omstanders dit in sommige gevallen hebben zien gebeuren.

BDE’ers hebben verder aangegeven zelfbewust te zijn, ‘dezelfde’ te blijven, een volgend leven te ervaren en de grenzen van ruimte en tijd te passeren. Venselaar stelt dat de geheimen van de Fibonacci-code op bijzondere wijze bijdragen aan de verklaring van alle kenmerken, zoals het zien een grote ‘zandloper’, die door BDE’ers en sterrenkundigen exact hetzelfde wordt omschreven (bron Ninefornews).

Lees ook:Dood is niet dood…
Lees ook:Bijna-doodervaringen blijft de mens bezighouden…
Lees ook:Bijna doodervaring een hallucinatie?
Lees ook:Hoe ervaar je het hiernamaals…
Lees ook:Mijn bijna doodervaring was één grote hel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>