Hoe reinig jij edelstenen…

Op deze site heb ik al regelmatig geschreven over het reinigen van onder meer edelstenen. Toch zijn er nog meer manieren dan stromend water, aarde de zon en volle maan.  Veel mensen hebben hun eigen ritueel.

Zo kwam ik op internet onderstaand ritueel tegen. Ook dit is een handige manier om je edelstenen te reinigen. Zelf heb ik een behoorlijke collectie en het is bijna niet te doen om mijn edelstenen stuk voor stuk te ontladen en vervolgens weer op te laden. Natuurlijk kan ik mijn stenen, die tegen water kunnen, in een bakje onder stromend water leggen maar op één of andere manier voelt dat niet zo goed. Zo las ik dat iemand sandalwood wierook  en wat salie (witte) op de bodem van een pan legt en aansteekt. De edelstenen worden in een vergiet boven het pannetje gezet. Het pannetje moet precies goed staan zodat alle rook langs de stenen gaat. De juiste intentie is daarbij zeer belangrijk.

De schrijfster zelf gebruikt liever zo weinig mogelijk salie als ‘reinigingsmiddel’. Zo zegt ze dat over het reinigen met salie in een ruimte de meningen nogal verdeeld zijn. Maar ook hier geldt dat de intentie tijdens het reinigen belangrijker is dan het gebruik van salie zelf. Salie is goed te gebruiken als stenen (echt) grondig gereinigd moeten worden. Je kunt salie dus op meerdere manieren gebruiken en echt niet alleen om bijvoorbeeld entiteiten uit je huis weg halen. Als je het alleen specifiek op je stenen toe past, werkt deze methode prima. Ik ben heel benieuwd of er nog mensen zijn die andere methodes hanteren.. .

Lees ook:Verzorg je edelstenen op tijd…..
Lees ook:Blij met mijn nieuwe lapis lazuli armbandje
Lees ook:Reinig je huis met salie
Lees ook:Lief zijn voor edelstenen
Lees ook:Desert Sage; jezelf ontdoen van negatieve energie…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>