Vier ook 80ste verjaardag van de Dalai Lama…

Maandag 6 juli wordt op de Dam, van 13.00 tot 14.00 uur,  in Amsterdam de 80ste verjaardag van de Dalai Lama gevierd. Wereldwijd wordt deze dag uitbundig gevierd door Tibetanen en allen die mededogen en vrijheid in Tibet een warm hart toedragen.

De International Campaign voor Tibet (ICT) nodigt iedereen uit om deze dag samen met Tibetanen te vieren. Op 6 juli zal de Dam dan ook in een Tibetaanse landschap veranderen, waarbij honderden gekleurde Tibetaanse gebedsvlaggen wapperen om hun boodschap van vrede, compassie en wijsheid over de wereld te verspreiden. Er zal ‘live’ een ‘Dharchen’ worden opgehesen, een 4 meter hoge paal, die de gebedsvlaggen uit verschillende richtingen met elkaar verbindt. Het kleurrijke programma wordt geopend met een lang leven gebed voor de Dalai Lama door een Tibetaanse monnik en Tibetaanse artiesten treden op. Ter afsluiting kan iedereen meedoen aan een ‘Sangsol’, het in de lucht gooien van tsampa (geroosterd meel). Dit gebaar dient ter zuivering van alle obstakels. Hierbij is het mogelijk een wens te doen voor de Dalai Lama en alle levende wezens in de vier windstreken. Gebedsvlaggetjes staan symbool om vrede, compassie, kracht en wijsheid te verspreiden. Door de van goede wensen voorziene vlaggetjes op hoge plekken op te hangen kan de ‘ta’, het windpaard, de zegeningen naar alle levende wezens overbrengen.

ICT roept Nederland op massaal Tibetaanse gebedsvlaggen op te hangen op de 80ste verjaardag van de Dalai Lama en om de levenslange inzet van de Dalai Lama voor vrede en verzoening wereldwijd en voor een geweldloze oplossing voor het Tibetaanse volk te steunen. ICT stelt deze gratis ter beschikking via de website www.DL80.nl.

Lees ook:Tachtigste verjaardag van Dalai Lama…
Lees ook:Dalai Lama bepaalt zelf of hij reïncarneert…
Lees ook:Dalai Lama; ‘Zijn wie je werkelijk bent’…
Lees ook:Dalai Lama en buitenaards leven…
Lees ook:Dalai Lama legt politiek leiderschap neer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>