Dood is niet dood…

Al eeuwenlang duiken er verhalen op van mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad. Ze beschrijven dat ze uit hun lichaam zijn getreden en alles kunnen zien. Ze zien een helder licht aan het einde van een tunnel of ze lijken omringd te zijn door schimmen. Dat valt te lezen op een artikel die op NineforNews te vinden is.

Uitzonderlijk lijkt het niet, want miljoenen mensen over de hele wereld hebben zo’n bijna-doodervaring gehad. In deze video komen mensen aan het woord die het hebben meegemaakt. Voor cardioloog Pim van Lommel is een bijna-doodervaring ‘een authentieke ervaring, helemaal niet te herleiden tot fantasie, psychose of zuurstoftekort’. Voor hem is er veel meer aan de hand. Een bijna-doodervaring verandert mensen bovendien vaak blijvend. Is het dan ook een bewijs dat er leven is na de dood? In deze reportage wordt het fenomeen wetenschappelijk besproken en passeren getuigenissen van mensen die een bijna-doodervaring hebben meegemaakt de revue. We komen tot de conclusie dat dood niet dood is en dat ons bewustzijn eeuwig is.

“In het onderzoek naar bijna-doodervaringen dat we in [het tijdschrift] The Lancet hebben gepubliceerd, komen we eigenlijk tot de conclusie dat het bewustzijn niet het product kan zijn van de hersenen en dat dood niet dood is. Dat het bewustzijn altijd bestaat,” aldus Van Lommel. “Voor de geboorte en na de dood blijft het bestaan omdat het lichaam het tijdelijke materiële aspect is. Dat is één van de belangrijkste boodschappen.”

Lees ook:Ik kan zonder mijn lichaam, maar mijn lichaam niet zonder mij
Lees ook:Ik zweefde uit mijn fysieke lichaam
Lees ook:“Ik kreeg alles mee wat om mij heen gebeurde…”
Lees ook:Nieuwe inzichten in het menselijk bewustzijn
Lees ook:Bijna-doodervaringen blijft de mens bezighouden…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>