Tachtigste verjaardag van Dalai Lama…

Vandaag wordt de tachtigste verjaardag van de Dalai Lama gevierd, maar eigenlijk is hij al tachtig. Dat zet de Tibetanen aan tot een dag vol gebeden om het lange leven van hun spirituele leider te vieren. Eerder was al te zien hoe aan de voet van het Boeddha-standbeeld zat terwijl monniken voor hem zongen, traditionele instrumenten bespeelden en traditionele rituelen uitvoerden.

Volgens de Gregoriaanse kalender wordt de Dalai Lama op 6 juli tachtig. Deze dag brengt hij door in de VS. Voor de Tibetanen en hun maankalender wordt zijn verjaardag echter gevierd op 21 juni. De Dalai Lama vluchtte met 1.000 volgelingen naar India in 1959 nadat China hardhandig begon op te treden tegen de Tibetaanse rebellie. Hij ontving de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn inzet om tot een vreedzame oplossing te komen van de Chinese overheersing van Tibet. Chinese autoriteiten hebben de vrijheid van meningsuiting in de Tibetaanse gebieden nog verder aan banden gelegd in verband met de komende viering van de tachtigste verjaardag van de Dalai Lama op zes juli. In juli zijn alle openbare bijeenkomsten in de Tibetaanse en sommige Chinese gebieden verboden.

Tibet was ooit een zelfstandig land. Tot dat China besloot dat het een provincie van China was. De Tibetanen zijn een vredelievend volk en konden geen weerstand bieden hieraan en sindsdien worden zij bezet.

Lees ook:Vier ook 80ste verjaardag van de Dalai Lama…
Lees ook:Dalai Lama bepaalt zelf of hij reïncarneert…
Lees ook:Dalai Lama en buitenaards leven…
Lees ook:BALKENENDE ONTMOET DALAI LAMA NIET! Onbegrijpelijk
Lees ook:Dalai Lama; ‘Zijn wie je werkelijk bent’…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>