Leer jezelf beter kennen met RAAK! Associatiekaarten…

Er zijn veel (inzicht)kaarten verkrijgbaar zoals de RAAK! Associatiekaarten. Deze kaarten helpen je om jezelf en anderen beter te leren kennen. Elk woord roept een associatie op.

De kaarten stimuleren tot nadenken en het verwoorden van ideeën en emoties. Je kunt de 50 kaarten gebruiken bij coaching, training, tijdens een les, workshop, intervisie of thuis. Woorden en beelden zijn krachtige boodschappers. Ze roepen iets op, kietelen je of raken je diep. Dat is het doel van de kaarten: je prikkelen en uitdagen om te verwoorden wat je denkt en voelt.  De kaarten zijn geschikt voor iedereen die naar zichzelf, zijn ontwikkeling, relaties, studie of beroep wil kijken. Trek een kaart en vertel wat er in je opkomt. De kracht van de kaarten ligt in het stellen van vragen, aan jezelf en aan de ander. Bijvoorbeeld:

-Wat zegt dit woord over jou?

-Wat zou je zijn zonder dit woord?

-Welk woord, en de invulling daarvan, mis je in je leven?

-Wat vind je belangrijk in de samenwerking met je collega’s

-Gebruik de vragen die in de handleiding staan.

-Wat heb je over jezelf of de ander ontdekt?

Hanneke Middelburg: ‘Ik werkte bij een ROC en gaf les aan studenten die in de kinderopvang wilden gaan werken. Ik zocht naar manieren om ze te prikkelen tot zelfreflectie omdat je in het welzijnswerk zelf het instrument bent waarmee je werkt. Toen is het idee van de RAAK! Associatiekaarten geboren. Het begon met zelfgemaakte, gelamineerde kaartjes. Elke student trok een kaart en vertelde wat er bij haar opkwam. Ik stelde vragen en legde de link naar de praktijk. Bijvoorbeeld: “Hoe geef jij je grenzen aan op je stage?” of “Hoe goed ken jij jezelf? Waar blijkt dit uit?” De hoeveelheid ‘diepe’ vragen die ik stelde, leverden me de bijnaam ‘Oprah’ op!’

Lees ook:Schud jezelf wakker met Ontdekkaarten…
Lees ook:Ultieme inzichtkaarten van Dick Nijssen…
Lees ook:Werken met inzichtkaarten
Lees ook:Er gebeuren wonderlijke dingen met energiekaarten
Lees ook:Wordt blij met Josy…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>