Herbert Baglione en zijn enge schaduwen…

De Braziliaan Herbert Baglione geeft een geheel eigen twist aan muurschilderingen. Zo schilderde hij zeer enge en griezelige schaduwen op de muren van een verlaten psychiatrisch ziekenhuis in Italië. Alsof ze weer tot leven komen, kruipen de schaduwen letterlijk uit rolstoelen en onder deuren door.

Zijn schilderkunsten  vallenonder de noemer ‘1000 Shadows’ waarbij hij zwevende silhouetten op vloeren en muren schildert. Maar op deze locatie krijgen zijn schilderingen wel een heel spookachtig karakter. Met zijn schilderijen, van rondspokende en griezelige silhouetten, wil hij dat iedereen kan voelen hoe het is om in de voetstappen van patiënten te staan van dit ooit psychiatrische ziekenhuis. Baglione is sinds 1999 met dit project bezig. Zijn werk is over de hele wereld te vinden.

Italië kent veel verlaten ziekenhuizen waaronder het ziekenhuis op het Italiaanse eiland Poveglia. In het verleden gingen hier mensen heen die de pest hadden om te sterven. Later stond er een ziekenhuis waar gruwelijke experimenten werden gedaan op patiënten. De geesten van de naar schatting 160.000 mensen die er stierven, spoken er volgens de vertellingen nog altijd rond.   Zo gaan er verhalen  over dat ‘wie Poveglia betreedt er niet levend vandaan komt. Ook zouden de geesten van de daar overledenen altijd terugkeren naar het eiland, waardoor het er zou spoken. Op het eiland staat een grafsteen met de tekst: ‘Ne Fodias Vita Functi Contagio Requiescunt’. Dit betekent zoiets als: ‘Niet graven, hier rusten zij die stierven door besmetting.’

Van 1922 tot 1968 werd er een psychiatrisch ziekenhuis gerund voor ouderen. De patiënten vertelden dat ze spoken zagen. Zij zouden ook door een wrede dokter zijn misbruikt voor medische experimenten. Volgens de verhalen werd de dokter zelf ook opgejaagd door spoken en daardoor langzaam gek. Uiteindelijk sprong hij zijn dood tegemoet door zichzelf van de toren op het eiland te werpen (bron internet).
 

 

Lees ook:Netwerk over Maagverkleiningschirurg Reijen. Het schandaal Emmen.
Lees ook:Creepy plekken in Nederland…
Lees ook:Onderzoek probiotica eist levens, hoezo gezond voor ons??
Lees ook:Honderden doden door fouten in Brits ziekenhuis
Lees ook:‘Bijna-doodervaring te verklaren door bloedwaarde’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>