Geest van Tutbury Castle laat van zich horen…

De beruchte geest van Tutbury Castle in het Engelse Staffordshire is mogelijk voor het eerst in de geschiedenis vastgelegd op video. Dat melden Britse media.

Op beelden die in het kasteel zijn gemaakt is bij een muur bijna 20 seconden lang een schimmige figuur te zien. Medewerkers en bezoekers hebben door de jaren heen talloze onverklaarbare fenomenen gemeld. Zo joeg de verschijning van een man in een harnas gasten de stuipen op het lijft. De opnames zijn gemaakt door een professionele cameraploeg die werkt aan een televisieserie, ‘The Past Hunters’. Regisseur Bex Palmer wijst paranormaal medium Derek Acorah in het filmpje op de aanwezigheid van de figuur.“Het was zo beangstigend. Ik ben hier normaal niet zo gevoelig voor, maar ik werd doodsbang omdat het naar ons toe leek te komen. We voelden ons allemaal ongemakkelijk,” zei ze. “De curator Lesley Smith had het over een schimmige figuur in het kasteel. Ze vond het ook spannend dat we de verschijning hadden vastgelegd op camera en kon er in de weken erna maar niet over ophouden.”

De figuur verscheen toen Palmers verloofde en mederegisseur Sean Reynolds in een slaapkamer van het kasteel met de apparatuur bezig was. De cameraploeg begon met filmen toen er geklop op de muren was te horen en voetstappen ‘uit het niets kwamen’. Hoewel de geest al vaak gezien zou zijn, is het de eerste keer dat het fenomeen is vastgelegd op camera. “Derek wist al snel te vertellen dat er iemand in de buurt was en samen met ons van kamer naar kamer ging,” voegde Palmer toe. “We begonnen met de opnames, maar hoorden toen geklop, gebonk en voetstappen uit het niets komen. We wisten dat we de enigen in het kasteel waren op dat moment. Toen we probeerden te achterhalen waar het lawaai vandaan kwam, werd het opeens stil (bron Nine for News).

Lees ook:Vrouw verdwijnt door muur van oorlogsschip…
Lees ook:Geest op camera vastgelegd…
Lees ook:Drukke tijden voor Derek Ogilvie
Lees ook:Stem van geest vastgesteld…
Lees ook:Opnames voor Derek Ogilvie in Zevenbergen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>