Mineralen-, fossielen en sieradenbeurs in Velp…

Mocht je komend weekend in de buurt van Velp zijn, bezoek dan zaterdag 5 september de mineralen-, fossielen en sieradenbeurs in het Parkstaete zalencentrum aan de Parkstraat 3 in Velp. Openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Het gaat hier om een eendaagse mineralen-, fossielen- en sieradenbeurs in verband met het 20-jarig bestaan van het Gelders Geologisch Museum Velp. Naast mineralen en fossielen zijn er ook standhouders met sieraden, fournituren, gereedschappen en aanverwante artikelen aanwezig. Verdere beursactiviteiten zijn onder meer: bollen (geodes kraken),  determinatie mineralen en workshop gesteenten determineren en demonstratie fossielen prepareren, cabochon slijpen en micro-munten. Tevens is het museum aan de Parkstraat 32 (op loopafstand) te bezoeken. Hier zijn ook activiteiten gepland zoals: steentjes slijpen voor kinderen (€ 3,00 per kind, max. 4 kinderen tegelijk), startpunt wandeling door Velp, thema “Geologie in de stad” om 10:30 en 14:30 uur en de tijdelijke tentoonstelling “20 jaar Gelders Geologisch Museum” Toegang beide locaties voor volwassenen  6 euro en voor kinderen van 6 t/m 13 jaar  3 euro.

Het museum heeft een prachtige collectie mineralen op de benedenverdieping. De mineralen zijn gerangschikt volgens het systeem van Strunz, op chemische samenstelling. Een deel van de bovenverdieping is gewijd aan fossielen. De verzameling loopt van wormgangen van 500 miljoen jaar oud tot fossiele schelpen en botten uit het recente verleden.  Toppers voor de kinderen zijn de krokodil (een sauriër), het dino-ei en de overblijfselen van mammoeten. In het museum zijn de gesteenten gedeeltelijk geordend naar ontstaanswijze, gedeeltelijk naar herkomstgebied. Dat laatste past goed bij de vele zwerfstenen in de collectie, gevonden in onze buurt, maar afkomstig uit het oosten, zuiden en noorden. Dat is een verhaal op zich! Op de bovenverdieping bevinden zich ook tien vitrines over de Gelderse bodem, met vele vondsten van de Veluwezoom. Ook beschikt het museum over een uitgebreide zandcollectie een collectie micromounts en een collectie slijpplaatjes.

Lees ook:Internationale mineralen-, edelstenen- en fossielenbeurs in Antwerpen…
Lees ook:Internationale mineralen- en fossielenbeurs in Haarlem…
Lees ook:Mineralenbeurs op Churchillplein Den Haag
Lees ook:Internationale Mineralen – en Fossielenbeurs in Zwijndrecht…
Lees ook:Edelstenen- en mineralenbeurs Mineralz…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>