Robotje Pepper mishandeld door dronken man…

Het Robotje Pepper dat in juni door het bedrijf SoftBank op de markt werd gezet als eerste gezelschapsrobot, dat emoties zou kunnen herkennen en er menselijk op kon reageren, is zwaar mishandeld. Er kan echter nog wel wat aan gesleuteld worden (bron Spits).

Een beetje mens weet dat je bepaalde dronkenlappen soms beter met rust kunt laten. Een Pepper in een winkel de stad Kanagawa herkende de kegel van een klant nog niet als zodanig. Een zestigjarige klant werd daar gisteren met een stuk in z’n kraag gearresteerd, nadat hij een robot omver had getrapt. Volgens The Japans Times zei de man dat de houding van Pepper hem niet aanstond. Gelukkig kwam Pepper er min of meer zonder metaalscheuren van af.

Vooralsnog kunnen alleen Japanners de gezelschapsrobot aanschaffen. De robot kan menselijke emoties herkennen en er even menselijk op reageren, zowel verbaal als non-verbaal. De robot gaat in gesprek, doet dansjes, maakt grapjes of probeert zijn baasje te troosten als die verdrietig is. Het bedrijf richtte zich met de robot aanvankelijk op gezinnen en ouderen, maar wil nu met speciale software ook het zakenleven bedienen. De zakelijke variant moet later dit jaar verkrijgbaar zijn. De robot had eigenlijk al in februari gelanceerd moeten worden, maar gaat na de vertraging nu eindelijk in de verkoop voor 198.000 yen (1400 euro). Volgens Softbank-oprichter Masayoshi Son is dat bedrag lager dan de kostprijs van de robot. De bedoeling is dat het bedrijf winst gaat maken met apps voor de robot. De robot wordt geleverd met zo’n honderd apps, maar er zijn er nog veel los te koop. Het is nog niet duidelijk wanneer Pepper buiten Japan verkrijgbaar is.

Lees ook:Robots; strijd om de aandacht aanwezigen…
Lees ook:Robots razendpopulair in Japan…
Lees ook:VanHaren en groetende robot…
Lees ook:Wat dacht je van een mechanische bartender…
Lees ook:De Kuri robot als huisdier…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>