Graf geopend na vreemde geluiden…

Op de Utrechtse begraafplaats St. Barbara is vorige week een grafkelder opengemaakt, omdat een familielid van de overledene een stem had gehoord. De beheerder heeft op verzoek van de nabestaanden het graf geïnspecteerd.

De vrouw die de stem gehoord meende te hebben was een paar weken na de dood van haar familielid het graf komen bezoeken. Toen ze het voorval met andere familieleden besprak, kwamen die met tientallen tegelijk naar de begraafplaats om te onderzoeken wat er aan de hand was (bron internet). De Rooms-Katholieke Begraafplaats St. Barbara ligt ineen prachtige omgeving aan de oostkant van Utrecht. Naast vele gewone Utrechters hebben bisschoppen, pastoors, religieuzen, zigeuners en Polen er hun laatste rustplaats gevonden. Na het diverse keren horen van geluiden heeft  de beheerder van St. Barbara heeft in het bijzijn van een familielid de steen van de grafkelder geschoven om na te gaan of de stem daar vandaan kon komen. Het graf dat er normaal uit bleek te zien is vervolgens weer gesloten. De familie is daarna rustig vertrokken, meldt de beheerder.

Dat mensen twijfelen ‘of iemand echt dood’ is blijkt wel weer uit onderstaand verhaal. Vorig jaar kwam een driejarige peuter uit de Filipijnse provincie Aurora in een kerk tijdens haar eigen begrafenis weer ‘tot leven’.Het meisje was dagen er voor doodverklaard. Maar toen de deksel van de kist openging tijdens de ceremonie in de kerk, werd duidelijk dat ze nog in leven was. Familieleden legden de gebeurtenis vast op video. Ze begonnen te filmen toen één van de gasten het meisje zag bewegen. Niet veel later deed ze haar ogen open.De Filipijnse politie is een onderzoek gestart. Door wie en onder welke omstandigheden het meisje is doodverklaard, is niet bekendgemaakt.

Lees ook:Meisje gestikt tijdens uitdrijfritueel
Lees ook:Meisje sterft opnieuw in eigen graf…
Lees ook:Het graf van Sinterklaas…
Lees ook:Levend begraven na medische fout…
Lees ook:Alle zegen komen van boven, Graf schendt zichzelf!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>