Jachtmaan; tijd van transformatie…

Morgen, dinsdag 27 oktober is het volle maan! De volle maan van deze maand wordt ook wel de ‘Jachtmaan’ genoemd en staat voor ‘transformatie’. Met deze maan wordt aangegeven dat het tijd is om je te gaan voorbereiden op de wintertijd. Er vindt een transformatie plaats van licht naar donkere dagen.

Vroeger kondigde deze volle maan de ‘jacht’ aan. Mensen bereidden zich voor op de winter en legden een voorraad aan voor de komende maanden. Tegenwoordig hoeft men niet meer te lagen, maar heeft men het over  ’spiritueel jagen’.  Het is een periode waarin je de kans krijgt om datgene te verzamelen wat we de komende tijd nodig hebben. Wat hebben we in ons leven nodig om volledig klaar te zijn voor transformatie.

De Jachtmaan is de perfecte tijd voor het opmaken van de balans. Op persoonlijk vlak staat deze maan voor  het ‘overdenken van’. Je mag dus loslaten wat je niet meer nodig hebt. En je mag bepalen wat mag blijven. Wat je de winter in neemt voor volgend jaar. Het is goed om deze dagen daar eens over na te denken. Welke zaken mogen overleven en welk zaken je wilt wegjagen?

Je hoeft in deze periode niet te jagen. Dat wil niet zeggen dat het een goed moment is om je bewust te zijn van waar jij jouw emoties en aandacht op richt. Wat wil je wil en wat wil je niet? Sta stil bij wat je eventueel tegenhoudt; welke energie en blokkades wil je loslaten? Soms is het handig om te gaan mediteren om eventueel antwoorden op vragen te krijgen (bron en foto’s internet).

Lees ook:Het is weer bijna volle maan…
Lees ook:Jachtmaan; tijd om balans op te maken…
Lees ook:Jachtmaan met als thema transformatie
Lees ook:Volle maan november; de maan van overleven…
Lees ook:Volle maan; de Maan van het Ontwaken…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>