Diverse mineralenbeurzen komende maand…

Edelstenen zijn natuurlijke mineralen met bijzondere eigenschappen. Elk mineraal heeft een aantal kenmerkende eigenschappen, zoals een bepaalde kleur en hardheid, een bepaalde manier waarop het breekt of splijt, etc. Die eigenschappen zijn afhankelijk van de elementen waaruit het mineraal bestaat en van de manier waarop de elementen zijn gerangschikt, de kristalstructuur. Door die structuur groeien mineralen soms uit tot prachtige puntige (kwarts) of vierkante kristallen (pyriet).

Een mineralenbeurs kan een prachtig opstap zijn om kennis te maken met edelstenen en mineralen. Of natuurlijk een mooi uitje om weer eens een keer lekker rond te snuffelen. Op zondag 6 december houdt  De Verzamelaar een internationale mineralen – gesteente – fossielen – schelpen- en sieradenbeurs vaan 10.00 tot 17.00 uur  in het Corneliushuis  aan de Groot Genhei 14 in  Heerlerheide. Entree 2,50 euro.

Een week later op zondag 13 december vind er in  het Kennemer Sportcenter is gevestigd aan de IJsbaanlaan 4 in Haarlem een  Internationale mineralen- en fossielenbeurs met standhouders uit Nederland, Duitsland en België plaats. De beurs wordt gehouden door de werkgroep Haarlem van de Nederlandse Lapidaristen Club.  Bezoekers vinden op deze beurs mineralen en miljoenen jaren oude fossielen uit de gehele wereld, bewerkte edelstenen en mineralen, sieraden en toebehoren om zelf sieraden te maken, lapidaristische gereedschappen en literatuur. Door de leden van de NLC worden diverse publieksdemonstraties verzorgd zoals: gratis determinatie van uw edelstenen op echtheid; demonstraties zilversmeden, edelstenenslijpen en facetteren,  kinderactiviteit , het slijpen van een mineraal onder deskundig toezicht en gratis mineralenloterij. De openingstijden van de beurs zijn van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs is voor volwassenen: 5 euro. Jongeren tot 16 jaar en 65+ betalen: 2,50 euro

Lees ook:Internationale mineralen- en fossielenbeurs in Haarlem…
Lees ook:Mineralenbeurs op Churchillplein Den Haag
Lees ook:ACAM houdt Imra 2015 in Antwerpen
Lees ook:Bijzondere mineralenbeurs in Oisterwijk…
Lees ook:Internationale mineralen-, edelstenen- en fossielenbeurs in Antwerpen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>