Geheime ruimte ontdekt graftombe Toetanchamon…

In de graftombe van farao Toetanchamon wordt gezocht naar een geheime ruimte. Het zou kunnen gaan om de grafkamer van koningin Nefertiti, zo meldt het Egyptische ministerie van Oudheden (bron Ninefornews).

Het is volgens wetenschappers mogelijk dat de resten van Nefertiti bewaard worden in de geheime kamer. Vorige week werd begonnen met de zoektocht naar de verborgen ruimte. Eerst werd de tombe, die zich in de Vallei der Koningen in Luxor bevindt, gescand. De resultaten van het onderzoek worden eerst naar Japan gestuurd voor analyse, voordat men verder gaat met de verkenning van de graftombe. Experts zijn er ‘bijna 90 procent zeker’ van dat de kamer geheime ruimtes bevat. De Britse egyptoloog Nicholas Reeves vermoedt dat Toetanchamon in een tombe is begraven die eigenlijk voor Nefertiti was bedoeld. Hij ontdekte rechte lijnen en scheuren in het pleisterwerk op de wanden die zouden wijzen op een afgesloten ruimte. Nefertiti was de eerste vrouw van farao Achnaton, waarvan wordt aangenomen dat hij de vader was van Toetanchamon. Nefertiti stond bekend om haar schoonheid en was volgens de overlevering de mooiste vrouw van haar tijd. Als de theorie van Reeves klopt, zou dat een archeologische sensatie zijn.

Toetanchamon is geboren rond 1354 voor christus in Amarna. Hoewel zijn afstamming onduidelijk is denkt men dat Toetanchamon een zoon was van farao Achnaton en zijn bijvrouw Kira.  Hij begon waarschijnlijk op 4-jarige leeftijd met school net zoals andere Egyptische kinderen uit de betere kringen. Ze kregen op school veel lezen en schrijven. Toetanchamon kreeg ook schrijfmateriaal mee in zijn graf. In het hiernamaals, zo geloofden de oude Egyptenaren, diende een farao de zonnegod als schrijver (foto’s internet).

Lees ook:Vermeende geheime kamers in graf Toetanchamon bewust verzwegen…
Lees ook:Nader onderzoek nieuwe ruimtes graftombe…
Lees ook:4.400 jaar oude tombe ontdekt in Caïro…
Lees ook:Toetanchamon stierf aan malaria
Lees ook:Goud; het wondermiddel om ziekte te verlichten…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>