Volle maan op Eerste Kerstdag…

Met  de warme temperaturen zit er een witte niet in.  Bijzonder is dat het voor het eerst in 38 jaar volle maan is tijdens Kerst. De volle maan is op Eerste Kerstdag te zien vanaf 12.11 uur en zal nog de hele avond en nacht te bewonderen zijn,  mits het niet te bewolkt is. Deze maan wordt ook wel de Maan van de langste nacht genoemd.

De volle maan van de maand december heeft meerdere namen. Het is de Koude maan, omdat de maand december het koudste is en de nachten lang en donker zijn . Andere namen zijn ook wel de Oak maan of Wolf maan. De betekenis van deze maan staat voor reiniging; een nieuw begin. Dat betekent dat je je zaken op een rijtje gaat zetten en dat je gaat nadenken over de essentie van alle dingen. Het is tijd om al het overbodige dingen uit je leven weg te snijden. Wat wil je achterlaten en wat is echt niet meer belangrijk?

Net zoals dat er dode takken uit een boom worden weggesneden, of planten die worden gesnoeid. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe scheuten weer groeien. Je kunt niet verder als er nog veel bagage in de weg staat met verouderde gedachten en ideeën terwijl je nu open staat om je mogelijkheden in het leven te verkennen. Wil je aan iets nieuws beginnen dan zijn er toch een aantal dingen die je moet veranderen. Het reinigende effect van de energie van deze maan kun je daar heel goed bij gebruiken. Maak gebruik van deze reiniging om jezelf schoon en leeg te maken om het nieuwe zuiver en goed te kunnen ontvangen (bron en foto’s internet).

Lees ook:Volle maan; maan van het ontwaken…
Lees ook:Volle maan januari: de ‘maan van de langste nacht’
Lees ook:Een maanmediatie tijdens volle maan levert positieve energie op
Lees ook:Volle maan goed voelbaar voor veel mensen…
Lees ook:Volle maan; hoe staat het met je plannen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>