Geniet van de dingen die je hebt…

Kerst is een tijd van bezinning. Sta eens stil bij alles wat je wel hebt. Wanneer je dankbaar voor iets bent, wordt je vervuld door een gevoel van dankbaarheid. Je bent blij met wat je hebt of met wat je hebt ervaren.

Veel mensen kijken naar het ‘succes’ van een ander. Terwijl als je kunt kijken naar wat je wel hebt, je weinig ruimte openlaat voor bijvoorbeeld negatieve, gevoelens. Het maakt je bewust van alles waar je dankbaar en blij over bent. Hierdoor ga je steeds meer positieve dingen zien en blijft er minder ruimte open voor het negatieve. Soms wil je bepaalde doelen bereiken in een jaar of bepaalde dinge doen. Het is goed om dromen en wensen te hebben, maar kijk ook eens wat tot nu oe hebt bereikt. Wees trots op kleine dingen. Want het zijn juist de kleine overwinningen waar het om gaat. Vier dus een keer je successen van afgelopen jaar. Ben trots op wat je hebt bereikt. Jezelf een schouderklopje geven, mag best. Wees trots op jezelf. Want als je van jezelf houdt, dan kan je ook van anderen houden.

Besef dat we geweldige zintuigen hebben gekregen: horen, ruiken, zien, proeven en voelen. Vaak zijn we ons er helemaal niet bewust van dat deze zintuigen de hele dag voor ons aan het werk zijn en er zo voor zorgen dat we alles kunnen doen wat we doen. Let er eens deze kerst op. Sta een paar minuten stil. Wat hoor, ruik, zie, proef en voel je? Wat is er in je lichaam? Wat merk je op aan de omgeving om je heen? Je kan ook een voor een stilstaan bij je zintuigen: eerst al je aandacht richten op je gehoor, dan je reuk, vervolgens je ogen, daarna je smaak en dan hoe je je voelt. Maak er een mooie, persoonlijke dag van die je na eigen weten mag invullen (bron internet).

Lees ook:Waar ben jij dankbaar voor…
Lees ook:E-boeken met spirituele onderwerpen…
Lees ook:De laatste dagen zijn aangebroken…
Lees ook:Volle maan; hoe staat het met je plannen…
Lees ook:Kan je beschermengel je wel bereiken?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>