En we maken weer goede voornemens…

Het nieuwe jaar komt er aan en dat betekent voor veel mensen een frisse start en dus goede voornemens. Misschien kun je ze maar beter nog even uitstellen want velen vallen al halverwege de maand in het water.  In ons achterhoofd weten we dat ze niet maken en toch doen we het. Dus hier wat suggesties om je voornemens wél een kans van slagen te geven.

Volgens Stanford-psycholoog Kelly McGonigal mislukken goede voornemens omdat je ze kiest op basis van ‘wat moet’.  Je moet afvallen, stoppen met roken of gezonder eten. Allemaal voornemens die gebaseerd zijn op een lovenswaardig einddoel, maar uiteindelijk voelen als een verplichting. Een verplichting die aan het eind van een lange (werk)dag moeilijk is op te brengen. Je kunt je beter richten op waar energie, plezier, geluk of bevrediging uithaalt. Zulke goede voornemens beginnen vaak met ‘ooit’ of ‘ik mis’. ‘Ooit’ wil ik Spaans gaan leren of ‘Ik mis’ mijn drukke sociale leven van een tijdje geleden.

Kies dus goede voornemens die je  helpen om je dromen te verwezenlijken. Of die je helpen het beste uit jezelf te halen. Uiteindelijk is een motivatie als ‘leuk vinden’ de allerbeste motivator. Vervolgens kies je tussenstappen die je daartoe begeleiden. Die tussenstappen mogen best klein zijn. Maar hoe motiveer je jezelf om dingen te doen die nodig zijn?

-Doe het samen. Stop samen met…. Het is niet alleen gezelliger, maar maakt de kans op verleiding kleiner

-Beloon jezelf. Combineer bijvoorbeeld het sporten met iets wat je wel leuk vind. Kies een beloning die niet ingaat tegen het goede voornemen. Dus niet een uur sporten in ruil voor een zak chips.

-Werk met kleine doelen. Door het klein te houden, blijft het einddoel haalbaar.

(bron internet)

Lees ook:Hoe zit het met jouw goede voornemens…
Lees ook:Wat zijn jouw voornemens voor 2018…
Lees ook:Spieren minder belast bij Chi Running
Lees ook:“Het is helemaal trendy om bewust en zen te zijn…”
Lees ook:Op zoek naar de juiste edelsteen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>