IJsmaan met de nadruk op diepgang…

24 januari is het weer volle maan (02.46.20 uur). Deze IJsmaan heeft als thema ‘diepgang’. De IJsmaan valt in de koudste  periode van het jaar. De natuur heeft er weinig last van en laat het allemaal over zich heen gaan. Hun wortels zitten diep in de grond en hebben er weinig last van.

De IJsmaan is de overgang van de winterse rust en bezinning, naar de eerste activiteiten die nodig zijn om straks hun vruchten  af te kunnen werpen. Het is de tijd om iets nieuws te starten. Zorg wel dat je goed bent afgeschermd van alle elementen van buiten af. Dus een goede voorbereiding is zeker op zijn plaats. Neem er de tijd voor en denk niet meteen aan het (eind)resultaat. De weg er heen is net zo belangrijk. Misschien is het nodig om soms even een zijpad te bewandelen om er te komen.

Het is een goede periode om een basis te leggen voor wat je later dit jaar wil bereiken. Zeker als je in het najaar wilt oogsten. De IJsmaan staat symbool voor de godin die terugkeert als maagd, zuiver maar nog wel koud en afstandelijk. Ga dan ook de komende dagen eens na wat er nog moet gebeuren om weer in balans te raken. Hoe doe je dat? Door na te gaan wat je nog wilt veranderen aan jezelf. Is het iets wat diep in je zit? Luister deze periode naar je innerlijke stem. Geef het niet te snel op. Want het thema bij deze maan is niet voor niets  ‘diepgang’ (bron en foto’s internet).

Lees ook:IJsmaan…de maan van de diepgang…
Lees ook:IJsmaan; de volle maan met als thema diepgang
Lees ook:Volle maan; de Maan van het Ontwaken…
Lees ook:Volle maan; maan van het ontwaken…
Lees ook:En het is weer volle maan…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>