Carnaval in Venetië; eeuwenoude traditie…

Het Carnaval in Venetië is één van de bekendste feesten in de stad Venetië. Het wordt al gehouden sinds 1268. Carnaval duurt 12 dagen en eindigt op de Vastenavond. Tijdens het carnaval dragen alle mensen maskers en extravagante kleding. De maskers zijn al heel lang een traditie in Venetië.

Het Venetië Carnaval is dan ook het grootste en belangrijkste Venetiaanse festival. Een mix van traditie, entertainment en geschiedenis in een unieke stad. Een festival dat duizenden mensen trekt uit de hele wereld. Het evenement is heel oud en wordt gevierd vanwege de overgang van de winter naar de lente. In het verleden was Venetië een republiek. Een ambtenaar stelde een feestdag in voor het begin van de lente. Tijdens de regeerperiode van Napoleon is het Carnaval Venetië afgeschaft. Na een onderbreking van bijna twee eeuwen werd de traditie van het carnaval herontdekt. Ingesteld door de commercie om een piek in het laagseizoen te creëren qua toerisme. Sinds 1980 vindt het Carnaval ieder jaar plaats.

In het verleden gebruikten de Venetianen de maskers bijna het gehele jaar door, niet alleen voor het feestgedruis maar ook voor de steeds losser wordende zedelijke moraal en voor andere zaken die het daglicht niet konden velen. Achter het masker was iedereen gelijk, sociale klassen bestonden niet, herkend werd je ook niet en dus kon men volop gokken, slempen, sloeren, zingen, dansen en vreemdgaan. Nadat Napoleon het dragen van maskers verbood, werd in 1957 het dragen van maskers weer toegestaan en in ere hersteld, mede om de stad een toeristische en financiële impuls te geven. Het Carnaval in Venetië is inmiddels wereldberoemd, net als de maskers die overal in Venetië te koop zijn en vaak in oude gewelven van gebouwen, gelegen in achteraf straatjes worden gemaakt. Het maken van de echte maskers is nog steeds handwerk (bron en foto’s internet).

Lees ook:Stierenrennen en heilige San Fermin…
Lees ook:Verering van San Fermín in Pamplona…
Lees ook:Waarom vieren we carnaval…
Lees ook:Carnaval; Nog even uit je dak gaan voor….
Lees ook:Boeskool (Oldenzaal) met Carnaval

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>