De duivel in de ogen van haar zoontje…

De vrouw die haar 8-jarige zoontje wurgde, de keel doorsneed en in een koffer stopte, heeft de moord bekend. Ze verklaarde tegenover de politie dat ze een visioen had waarin ze de duivel in de ogen van haar zoontje zag.

Het jongetje werd afgelopen zondagochtend dood aangetroffen in de Brusselse deelgemeente Schaarbeek. De 37-jarige moeder heeft toegegeven dat zij het kind heeft gewurgd. Vervolgens heeft ze ook de keel van haar kind doorgesneden. Na haar daad deed ze naar eigen zeggen het lichaam in een koffer, die ze vervolgens in de bosjes achterliet (bron krant).

Kan iemand bezeten zijn door de duivel? Ik geloof zelf dat kinderen, in alle opzichten, onschuldig zijn. Toch heb ik ooit bij mensen ‘iets’ in hun ogen gezien. Alsof er op dat moment iets niet zo prettigs bezit van hen nam. Voor mijn gevoel kwam het wel hee dichtbij ‘duivels’ Volgens internet zou bezetenheid een toestand zijn waarbij iemands lichaam in bezit is genomen door een demon, de duivel, een kwaadaardige geest of een boze macht. Bezetenheid kennen we vooral vanuit het christendom en de islam, maar komt in ieder religie of geloofsovertuiging voor. De bezetene vertoont ander gedrag en soms ook lichamelijke veranderingen. Zo kan een rustig persoon plots agressief en kwaadaardig worden. Tot dat punt kan ik meegaan. Soms kan een bezeten persoon zelfs gaan zweven of tegen de muur geplakt zitten. Bezetenheid wordt enerzijds vanuit het paranormale erkent, anderzijds wordt het als geestesziekte weggezet. Hoe iemand behandeld moet worden hangt af van de hoek van waaruit er naar de bezetenheid bekeken wordt. Een uitdrijving of exorcisme behoort tot de mogelijkheid (bron mens-en-samenleving.infonu.nl).

Lees ook:Moeder doodt dochter. Bezeten door de duivel…
Lees ook:Vrouw bezeten na zien The Conjuring 2…
Lees ook:Door de duivel bezeten
Lees ook:Bezeten poppen ‘scoren’ in Thailand…
Lees ook:Kan demonisme verward worden met een psychische stoornis?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>