Anders kijken naar Alzheimer…

Steeds meer mensen krijgen Alzheimer of een andere vorm van dementie. Hoe gaan we met deze groeiende groep om? Internationaal Alzheimer-expert Megan Carnarius beschrijft in Anders kijken naar Alzheimer op een warme en liefdevolle manier hoe we door te kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen zowel het leven van patiënten als verzorgenden kunnen vervullen en verlichten. Dit boek beschrijft een vernieuwende, holistische visie op Alzheimer.

Megan Carnarius pleit dan ook in haar boek voor een nieuwe benadering van Alzheimer. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Deze ziekte, waarbij de cellen in de hersenen steeds minder goed werken en uiteindelijk afsterven, heeft een enorme impact op het leven van patiënten en hun naasten. Nu al zorgen 300.000 mensen thuis voor iemand met dementie. Alzheimer zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Een andere kijk op deze ziekte is daarom gewenst. Megan Carnarius heeft een unieke benadering. Ze gaat in haar boek niet voorbij aan de beperkingen die dementie met zich meebrengt, maar laat juist zien wat er allemaal nog wél mogelijk is. En wat het scheppen van een liefdevolle en warme omgeving voor de kwaliteit van leven kan doen. Dit boek staat vol tips, therapieën, technieken en verhalen die de taak van partners, familieleden en zorgverleners kunnen verlichten.

In Nederland lijden zo’n 140.000 mensen aan alzheimer. Zij vormen hiermee een meerderheid van de 260.000 mensen die een vorm van dementie hebben. Dit aantal zal tot 2050 naar verwachting stijgen tot ruim 400.000. Er is (nog) geen medicijn tegen dementie, de zorg verandert naar een vorm waarin steeds meer mensen langer thuisblijven, met alle gevolgen van dien voor (mantel)zorgers. Dit vraagt om een andere kijk op dementie. Megan Carnarius biedt deze kijk in haar boek Anders kijken naar alzheimer, is een warme en liefdevolle benadering van een ziekte die velen treft.

Lees ook:‘De Anders kijken naar Alzheimer – Ontmoetingsdag…’
Lees ook:‘De vierde dementie’ van Evelien Pullens…
Lees ook:Anders kijken naar Alzheimer-Ontmoetingsdag…
Lees ook:Hans Stolp komt met nieuw boek over dementie…
Lees ook:Nieuw boek over Anders kijken naar autisme…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>