De goede eigenschappen van rozemarijn…

De traditionele geneeskunde erkent rozemarijn als een opmerkelijk kruid. Rozemarijn helpt bij problemen met het geheugen. Studenten in Griekenland hebben zelfs rozemarijn in hun haar gestopt tijdens examens. Het effect van rozemarijn wordt ook genoemd in Hamlet.

Ik heb altijd een pot rozemarijn bij de voordeur staan. Niet alleen zuivert Rozemarijn lichaam en geest, maar stimuleert ook een blijde en optimistische sfeer. Zo helpt dit kruid je we weer boven op te komen wanneer je moe bent of in de put zit. Het maakt de geest helder en vrij van verwarring en twijfel. Ook stimuleert rozemarijn de gevoeligheid én het vergroot de creativiteit. Het kruid helpt je ook om grenzen trekken als anderen proberen hun normen en waarden aan je op te dringen.  Rozemarijn is ook een symbool van nagedachtenis, liefde en vriendschap. Het beschermt rozemarijn tegen het kwaad en doet het vriendschappen ontstaan. Dat laatste heeft er toe geleid dat er rozemarijn in mijn voortuin staat.

Een handig kruid om dus bij de hand te hebben. Volgens studies bestrijdt carnosinezuur, wat wordt gevonden in rozemarijn, giftige elementen die een invloed hebben op de hersenen. Natuurlijke verbindingen binnen rozemarijn leveren eiwitten aan de hersenen, wat het proces van besluitvorming sterker maakt. Chemische acetylcholine activeert cellen die verantwoordelijk zijn voor ons geheugen en communicatie met elkaar. Deze chemische stof wordt afgebroken door de supplementen in rozemarijn.

De resultaten van een studie wezen op de verbazingwekkende invloed van rozemarijn op het vermogen om dingen te kunnen herinneren. Mensen die essentiële olie werd gegeven hadden 60-75% kans om dingen te onthouden, in tegenstelling tot anderen, die geen rozemarijn etherische olie kregen toegediend. . Rozemarijn kan dus goede resultaten opleveren bij het verlichten van stemmingswisselingen en stress, precisie bij tests en snelheid. Sinds Hamlet, is rozemarijn bekend om zijn voordelen (bron www.natuurlijf.com, foto’s internet).

Lees ook:De geneeskrachtige werking van kruiden…
Lees ook:Spirituele kruiden die je verder op weg helpen…
Lees ook:Etherische olie tegen ongedierte…
Lees ook:Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen edelsteen…
Lees ook:Dendriet; een prachtige steen met vele eigenschappen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>