Hoe ervaar je het hiernamaals…

Hoewel wetenschappers misschien nooit ontegenzeggelijk kunnen aantonen dat het hiernamaals bestaat, kan de wetenschap wel vaststellen hoeveel mensen het hiernamaals hebben ervaren. Dat schrijft de krant Epoch Times.

Dr. Erlendur Haraldsson van de Universiteit van IJsland vroeg zo’n 700 artsen in India en de Verenigde Staten over de visioenen die hun patiënten op het sterfbed hadden. Bijna 500 terminaal zieke patiënten zeiden dat ze van gene zijde hulp kregen aangeboden. Uit peilingen in Noord-Amerika en Europa blijkt dat 10 tot 40 procent van de respondenten contact met overledenen heeft gehad. Naar schatting 200.000 Amerikanen maken ieder jaar melding van een bijna-doodervaring. Ze hebben dan het gevoel dat ze hun lichaam verlaten, zien hoe hun lichaam wordt gereanimeerd of zijn getuige van een ander rijk. In 2005 bleek uit een peiling dat 59 procent van de Amerikaanse artsen gelooft in een vorm van leven na de dood. Uit een studie van de Universiteit van Wenen bleek dat 10 procent van de alzheimer- en dementiepatiënten vlak voor de dood plotseling weer even helder kan nadenken.

Bijna-doodervaringen gaan vaak gepaard met buitenlichamelijke ervaringen. Nelson Abreu onderzoekt bijna-doodervaringen en merkt op dat uit verschillende studies op vier continenten is gebleken dat miljoenen mensen ze hebben. Wereldwijd hebben naar schatting 70 miljoen mensen bijna-doodervaringen gehad. Dr. Jim Tucker van de Universiteit van Virginia heeft 2500 kinderen bestudeerd die herinneringen lijken te hebben aan vorige levens. In sommige gevallen konden de herinneringen worden gelinkt aan personen die echt hebben bestaan (bron NineforNews). Wie heeft er ervaringen met het hiernamaals??? (foto’s internet).

Lees ook:Bij volle bewustzijn na doodverklaring…
Lees ook:Bewustzijn functioneert goed in extreme omstandigheden…
Lees ook:‘Bijna-doodervaring te verklaren door bloedwaarde’
Lees ook:Begeleiding naar het hiernamaals…
Lees ook:Michael Visser: ‘Op 4-jarige leeftijd kwam ik in het hiernamaals terecht…’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>