Vinden we ooit een andere planeet om op te leven…

Sterrenkundigen hebben met behulp van de ruimtetelescoop Hubble enkele ‘reuzensterren’  ontdekt. Het gaat om negen sterren die honderd keer zo veel massa hebben als onze zon. Ze maken deel uit van de zogenoemde Grote Magelhaense Wolk, een relatief klein sterrenstelsel dat zich op 170.000 lichtjaar afstand van de aarde bevindt. Dat meldt de nieuwssite van Hubble Space Telescope.

De reuzensterren werden ontdekt op telescoopbeelden van de Hubble die zijn gemaakt in licht op ultraviolette golflengten. De sterren bevinden zich in een specifiek cluster van de Grote Magelhaense Wolk dat wordt aangeduid als R163. Het was al langer bekend dat dit gebiedje vier reuzensterren bevat, zo meldt zo meldt De Morgen. Eén daarvan is zelfs de zwaarste ster die ooit is ontdekt. Deze reuzenster genaamd R136a1 heeft 265 keer de massa van onze zon.Uit de nieuwe waarnemingen blijkt nu dat er in totaal negen reuzensterren in het cluster te vinden zijn. Samen produceren ze 30 miljoen keer zo veel licht als de onze zon. Sterrenkundigen kunnen niet verklaren hoe de negen superzware sterren zijn ontstaan.

Vraag is of we ooit een planeet als de aarde vinden waarop leven mogelijk is. Hoop, fantasie of toch (ooit) mogelijk? Volgens veel astronomen, wetenschappers en biologen is dit waarschijnlijk niet mogelijk en moeten we het doen met de plek waar we nu leven. Tot nu toe zijn er zo’n 300 planeten ontdekt die in een baan rond een andere ster draaien. Deze planeten buiten ons zonnestelsel zijn helaas zo zwak en ver weg dat ze heel moeilijk te onderzoeken zijn. Maar met behulp van moderne instrumenten komen wetenschappers langzaam maar zeker meer te weten over deze vreemde werelden en de gassen in hun atmosfeer. Dus de speurtocht blijft…(foto’s internet)

Lees ook:Is er (buitenaards)leven op…
Lees ook:Superzwaar zwart gat in sterrenstelsel berekend…
Lees ook:Super kleine ster in heelal gevonden…
Lees ook:Mogelijk binnen 5 jaar Aliens ontdekt
Lees ook:Bewoonbare planeet ontdekt en….. vlak bij!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>