Prachtige tentoonstelling over het eeuwige leven in hiernamaals…

In het Rijksmuseum van Oudheden aan de Rapenburg 28 in Leiden is een prachtige tentoonstelling met de naam ‘Egypte. Land van onsterfelijkheid’ te zien. Het museum beschikt over een indrukwekkende collectie voorwerpen uit het oude Egypte. Met deze collectie worden onder meer reizende tentoonstellingen gemaakt.

Een groot deel van de objecten komen uit Egypte. ‘Egypte. Land van onsterfelijkheid’ heeft vijf jaar lang over de wereld gereisd naar landen als: Canada, Japan, Schotland en Spanje. Met prachtige beeldhouwwerken, bronzen godenfiguren, kleurrijke mummiekisten en eeuwenoude mummies laat Egypte. Land van onsterfelijkheid zien hoe de oude Egyptenaren zich voorbereiden op het eeuwige leven in het hiernamaals. Ook de vele grafgiften ontbreken niet, zoals magische scarabeeën, juwelen, cosmetica en papyri met rituele spreuken. De ruim 150 objecten in de tentoonstelling komen allemaal uit de eigen museumcollectie. Sommige waren nooit eerder voor publiek te zien.

Het oude Egypte inspireert en fascineert als het land van piramides, mummies, de woestijn en de Nijl. De manier waarop de oude Egyptenaren omgingen met het leven na de dood, roept bij veel mensen een gevoel van verwondering op. Egyptenaren besteedden er veel energie aan. Ze zorgden voor een prachtige grafuitrusting, indrukwekkend versierde graven en het behouden van het lichaam na de dood. Voor hen waren dit echter geen voorbereidingen op de dood, maar voorbereidingen op het eeuwige leven in het goddelijke hiernamaals. Dit verblijf wilden ze zo prettig mogelijk maken. Daarom was het belangrijk om te zorgen voor tempelgebeden, een rijkelijk versierde mummiekist en persoonlijke kostbaarheden om mee te nemen in het graf. Kijk voor meer informatie op: www.rmo.nl/onsterfelijkheid.

Lees ook:‘Koninginnen van de Nijl’ in Rijksmuseum…
Lees ook:Wereldberoemde Egyptische collectie met Krokodille mummie…
Lees ook:Bastet; vruchtbaarheidsgodin en beschermster van de huisvrouw
Lees ook:4.400 jaar oude tombe ontdekt in Caïro…
Lees ook:Mooie vondsten in Minya blootgelegd…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>