Lente; tijd voor een nieuwe (frisse) start…

Na de afgelopen wintermaanden maanden is het tijd voor een frisse start. De ‘nieuwe’ lente  brengt weer volop ‘nieuwe’ uitdagingen! De lente is  dan ook niet alleen voor de natuur een nieuw begin. Ook voor jou kan de lente een bron van frisse boost betekenen.

-De lente is het seizoen dat symbool staat voor een nieuw, fris begin. Kom van de bank en ga lekker een stuk(je) wandelen. De buitenlucht is gezond en het daglicht maakt je energiek en gelukkig. Van beweging krijg je energie. Een goed begin van een nieuw seizoen.

-In de winter vind ik het heerlijk om mijn ‘huis’ gezellig te maken. Ik vind het dan ook vaak niet erg om binnen te zitten. Met de lente in aantocht, gooi ik wat vaker de deuren en ramen open en is het tijd voor een schoonmaak. Wat kan weg en wat mag blijven. Het geeft een heerlijk gevoel.

-Kijk eens kritisch naar jezelf. Wat houdt je tegen en waar word je happy van?  Zijn er dingen die je kunt schrappen? Gooi onnodige ballast overboord. Stel prioriteiten. Maak desnoods een lijstje als dat goed voelt zodat je fris de lente in kunt stappen.

-Hou je  bijvoorbeeld van lezen?  Neem er de tijd voor en pak een keer dat boek op wat je altijd al wilde lezen. Datzelfde geldt voor  bijvoorbeeld het volgen van een cursus of een hobby. Maak er tijd voor.

Natuurlijk is dit maar een kleine greep. Het belangrijkste is om even stil te staan bij het feit dat de lente een mooi begin kan zijn om het net allemaal even anders te doen. Doe wat goed voor je voelt en geniet van alles wat dit seizoen je te bieden heeft. En dat kan (mag) van alles zijn. Gooi open die ‘deuren’…

Lees ook:En de lente is weer begonnen…
Lees ook:Een nieuwe lente, een nieuw begin
Lees ook:De lente hangt in de lucht…
Lees ook:Het voelt voor mij heel prettig om naar een medium te gaan
Lees ook:Wat zijn jouw voornemens voor 2018…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>