Mineralen- en Sieraden beurs in Eindhoven…

Op zondag 10 april houdt de Zuid Nederlandse Lapidaristen Vereniging (ZNLV)  haar jaarlijkse Mineralen- en Sieraden beurs in Gemeenschapshuis de Lievendaal aan de Lievendaalseweg 3 in Eindhoven. Openingstijden  zijn van 10.00 tot 16.00 uur. Entree is 3,50 euro voor volwassenen, jongeren van vier tot en met twaalf betalen 1 euro. Kinderen tot 4 jaar, mogen gratis naar binnen. Activiteiten zijn onder meer: bollenkraker; kids-puzzel; steentje slijpen en demo’s cabochonslijpen en facetteren.

Voor de kinderen is er een kidspuzzel. Heb je deze puzzel goed ingevuld, dan krijg je een prijsje. Ook het spectaculaire geode kraken is weer van de partij. Kinderen mogen (met een beetje hulp) zelf een geode kraken!! Elke 20ste bezoeker mag een gratis geode kraken!! Daarnaast staan er vele verschillende standhouders. Zij laten alles zien en verkopen ‘producten’  op het gebied van mineralen, (edel)stenen, fossielen en sieraden. Natuurlijk kun je op deze beurs ook terecht voor  gereedschappen voor het bewerken van stenen en het maken van sieraden.

Een ‘lapidarist’ is volgens het woordenboek een liefhebber, verzamelaar of bewerker van edelstenen en mineralen. De ZNLV heeft als doel het bewerken van mineralen en edelstenen en het beoefenen van de kunst van het edelsmeden en emailleren. Voor het edelsmeden worden technieken als smeden, walsen, gieten, zagen, vijlen, solderen en polijsten toegepast. Dit gebeurt grotendeels met metalen als zilver en goud, maar ook andere metalen zijn bruikbaar. Het emailleren op metaal is een versieringstechniek die gecombineerd kan worden met o.a. het edelsmeden. Om deze activiteiten uit te voeren beschikt de vereniging over een uitgebreid machinepark, gereedschappen en emailleerovens.Verder worden er lezingen, excursies en beurzen georganiseerd. De vereniging beschikt over een bibliotheek met een groot aantal boeken en tijdschriften waarin van alles opgezocht kan worden over allerlei slijpsels en technieken.

Lees ook:Mineralenbeurs ZNLV in Eindhoven…
Lees ook:Mineralenbeurs van ZNLV in Eindhoven…
Lees ook:Mineralenbeurs in De Lievendaal Eindhoven…
Lees ook:Internationale mineralen- en fossielenbeurs in Haarlem…
Lees ook:Internationale Mineralen – en Fossielenbeurs in Zwijndrecht…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>