Nader onderzoek nieuwe ruimtes graftombe…

Nieuwe, gedetailleerde scans hebben nog geen duidelijkheid opgeleverd over wat er zich bevindt in de onbekende ruimten naast de grafkamer van Toetanchamon. De Egyptische minister van Oudheden kondigde vorige week nader onderzoek aan.

In de graftombe van de Egyptische farao Toetanchamon in het Dal der Koningen bij Luxor werden onlangs twee nieuwe ruimtes gevonden. In één daarvan zou metaal en organisch materiaal liggen, bijvoorbeeld mensenresten. In november maakte een Japanse onderzoeker radarbeelden in de graftombe. Die zijn de afgelopen maanden nader geanalyseerd en daaruit is gebleken dat de tombe tussen twee wanden verborgen ruimtes heeft.  Er zijn nog twijfels over wat er precies ligt en daarom wordt er een vervolgonderzoek gedaan. Damaty heeft al laten doorschemeren dat ‘best wel eens de ontdekking van de eeuw’ zal worden gedaan.

Er wordt al tientallen jaren gezocht naar het graf van koningin Nefertiti, een van de stiefmoeders van Toetanchamon. De Britse archeoloog Reeves suggereerde vorig jaar dat zij in een van de onontdekte ruimtes in de tombe kon liggen.  Volgens Reeves is de mummie van Toetanchamon, die 3000 jaar geleden op 19-jarige leeftijd overleed, destijds verplaatst naa een andere grafkamer. Hij vermoedt dat die eigenlijk van Nefertiti was.  Het graf van de farao werd in november 1922 ontdekt door de Brit Howard Carter. Hij vond niet alleen het wereldberoemde gouden dodenmasker van Toetanchamon maar ook juwelen, vazen, strijdwagens en bankjes. Het dodenmasker wordt tentoongesteld in het Egyptisch Museum in Caïro (bron NOS.nl, foto’s internet).

Lees ook:Geheime ruimte ontdekt graftombe Toetanchamon…
Lees ook:Vermeende geheime kamers in graf Toetanchamon bewust verzwegen…
Lees ook:4.400 jaar oude tombe ontdekt in Caïro…
Lees ook:Toetanchamon stierf aan malaria
Lees ook:Goud; het wondermiddel om ziekte te verlichten…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>