Zout kan voor veel doeleinden worden gebruikt…

Zout kan voor veel doeleinden worden gebruikt. Zo ook voor het zuiveren van je huis. Zet maar eens een schaaltje met zeezout en water neer. Het liefst in elke kamer en dan (diagonaal)  tegenover elkaar. De beste mix is een half kopje water en een half kopje zeezout. Op deze manier trekt het zout het water, dat verdampt, aan. Water is namelijk een hele goede geleider. De hoeveelheid zeezout neemt een deel van de negatieve energie op en houdt dit vast.

Of loop alle kamers rustig rond en strooi in elke hoek een beetje zout. Gebruik liever geen ‘chemisch zout’, maar bijvoorbeeld zeezout of himalayazout. Bij ‘zware’ hoeken kan je het zout van een hoger punt naar beneden laten vallen. Je mag ook op een plek waar vaak ruzie ontstaat een bakje met zout plaatsen. Zout zou alle negativiteit opnemen. Na een paar uren of dagen gooi je het zout buiten weg in de vuilcontainer.

Je kunt ook met zout douchen of een zoutbad nemen. Voeg wat zout toe aan je badwater en relax. Voel hoe je energieveld oplaat. Je kunt je ook afspelen met water en zout en zou alle negativiteit wegspoelen.

Heb je toch in een bepaalde ruimte een naar gevoel ? Leg er dan een bergkristal neer en een schoteltje zout. Zuiver het bergkristal iedere volle maan in het volle maanlicht of spoel het goed af onder een goede lading stromend water en leg het weer terug . Ververs het zout iedere twee dagen en blijf regelmatig wierook van Sandalwood of salie branden.

Ook wordt zout gebruikt bij bepaalde rituelen. Zo vertelde een Marokkaanse vriendin dat als ze  bijvoorbeeld een belangrijke examen had, haar moeder met zout strooide. Waarom is mij niet duidelijk (foto’s internet).

Lees ook:Zeezout en kerrie houden negativiteit buiten
Lees ook:Sluit het jaar goed af…
Lees ook:Hoe zuiver ik mijn huis van negatieve entiteiten?
Lees ook:Voorspel de toekomst aan de hand van theebladeren
Lees ook:Er stroomt nog steeds water op Mars…

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Zout kan voor veel doeleinden worden gebruikt…

 1. Fien

  Goedemorgen,

  Fijn dat u onze foto’s mooi vindt, maar u dient wel toestemming te vragen om deze te gebruiken of toch minstens uw bron te vermelden. (Het betreft de bovenste foto in uw artikel.)

  Met vriendelijke groet,

  Fien

    /   Reply  / 
 2. Suzanne Grijpink Auteur

  Goedemorgen Fien,

  Fijn dat u mij daarop attent maakt. Inderdaad niet zo netjes. Mijn excuses hiervoor. Ik heb de foto er van afgehaald.

  Met vriendelijke groet,

  Suzanne

    /   Reply  / 
 3. Baron

  @ Suzanne, dit heeft u op een fijne manier opgelost. Ik hoop dat Fien mijn mening kan delen.

    /   Reply  / 
 4. Suzanne Grijpink Auteur

  Dank je wel Baron. Soms glipt er weleens ‘een’ door mijn vingers. Ik probeer altijd erbij te vermelden wanneer mijn bron ‘het net’ is. Vind de reactie van Fien meer dan terecht en ben blij dat ze dit op een wel heel correcte (lees aardige) manier kenbaar maakt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>