Volle maan; de Maan van het Ontwaken…

Vrijdag 22 april  is het weer volle maan! Deze maan heet: de ‘Maan van het Ontwaken’ en heeft als thema: ‘wedergeboorte’. Het is een mooie tijd om al je wensen en plannen (die je hebt) te gaan uitvoeren. Schrijf vanavond, voor je gaat slapen, je plannen voor de komende tijd op. Vergeet ook niet de stappen die je daarvoor wilt ondernemen.

Synoniemen voor Maan van het Ontwaken zijn: Melkmaan, Haasmaan en Maan van het opstijgende sap. De natuur is aan het ontwaken. Niet alleen merk je dat buiten ook wij mensen worden weer een beetje ‘wakker’ en trekken er op uit. Deze volle maan nodigt ons uit om contact te maken met wat je voelt en denkt, maar ook door te kijken naar hoe je in het leven staat. Het is de periode om (als het ware) je ‘opnieuw geboren’ te voelen.  Denk er maar eens over na. Waar word je echt gelukkig van? Wat je hebt gezaaid, is nu aan het groeien. Dat wat je in de winter hebt verwerkt, kun en mag je loslaten. Hierdoor geef je het ruimte. Zo kan er  iets nieuws opkomen.

Iedere volle maan heeft een eigen thema, een eigen ritueel. Vaak bestaan die al eeuwen lang en zijn (in het begin) mondeling overgedragen. Elke volle maan is een feestje. Je kunt dit op diverse manieren vieren. Iedereen doet dit op zijn/haar eigen manier. Wees vooral niet te streng voor jezelf.  Doe altijd wat goed voor je voelt. Wat jou gelukkig maakt en wat je verder nog wilt bevruchten (bron en foto’s internet).

Lees ook:Volle maan; maan van het ontwaken…
Lees ook:En het is weer volle maan…
Lees ook:Blauwe maan; bescherm je plannen…
Lees ook:Aprilmaan; volle maan en maansverduistering
Lees ook:Volle maan; met de prachtige naam Sneeuwman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>