Gegraveerde stenen met een eigen verhaal…

In de stad Ica, in het zuiden van Peru, staat het museum van dr. Javier Cabrera. Deze meneer overleed enkele  jaren geleden en het museum wordt inmiddels door zijn dochter Eugenia gerund (bron worldunity.me).

Er zijn naar verluidt meer dan 50.000 gegraveerde stenen gevonden in de woestijn rond Ica. Zo’n 20.000 daarvan worden in het museum bewaard. Het eerste wat opvalt aan de stenen is dat ze uit twee lagen bestaan: basalt in het midden en andesiet aan de buitenkant. Op de stenen staan activiteiten van een oud volk afgebeeld. De meest spectaculaire en mysterieuze exemplaren lijken hersenoperaties, harttransplantaties en genetische experimenten te tonen. Op sommige stenen zijn afbeeldingen te zien van telescopen en mensen die naar de sterren kijken. Niemand weet precies wat de graveringen betekenen. Een boer zou ooit zijn begonnen de stenen te verkopen aan toeristen. Het verhaal gaat dat hij onder druk zou hebben toegegeven de stenen zelf te hebben gemaakt. Het is zelfs voor één iemand een lastige opgave om meer dan 50.000 stenen te graveren. Laten we zeggen dat hij al 50 jaar bezig is. Dat zou betekenen dat hij er meer dan 1000 per jaar heeft gegraveerd, oftewel drie per dag.

Is het mogelijk dat één iemand deze stenen heeft gemaakt? Of een kleine groep? Hoe kan het dat ze zo lang geheim zijn gebleven? Hoe kan een arme boer uit het zuiden van Peru met zulke precisie stenen graveren? Cabrera stelde dat de stenen een encyclopedie vormden. Zijn theorie was dat een superintelligente beschaving in het gebied heeft geleefd. Een beschaving die veel kennis had over astronomie, natuurkunde en geneeskunde. Dit volk zou een grote ramp hebben zien aankomen en de kennis voor toekomstige generaties hebben overgeleverd door middel van stenen. Cabrera geloofde dat de stenen ooit bewaard werden in een grot die nog moet worden ontdekt. Op de stenen zijn ook dinosaurussen te zien, wat zou betekenen dat de beschaving heeft samengeleefd met de dinosaurussen (Epoch Times, foto’s internet).

Lees ook:Unieke stenen figuren gevonden…
Lees ook:Schim vastgelegd in tombe Egyptische priester…
Lees ook:Bloemknoppen uit de tijd van dinosaurussen ontdekt…
Lees ook:Groeien met het Medicijnwiel…
Lees ook:Dino’s maakten dezelfde geluiden als duiven…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>