De robotrevolutie is begonnen…

De robotrevolutie is begonnen; robots maaien ons gras en stofzuigen ons huis. Ze staan de chirurg bij in de operatiekamer en rijden rond op Mars. Ze vermaken onze kinderen en binnenkort zijn zelfs onze auto’s autonome robots. Boston Dynamic is als lang bezig met de ontwikkeling van robots. Met Atlas, Spot en Petman hebben ze al veel ervaring met de bouw van robots. En dat is te zien in de SpotMini.

SpotMini is kleiner en lichter dan zijn voorgangers en volledig elektrisch. Op een volle batterij houdt hij het 90 minuten vol. Hij is zeer nauwkeurig, stabiel en flexibel. In de video ( op www.robots.nu en leuk om te zien) zie je SpotMini door de kamer lopen, onder een tafel doorkruipen, uitglijden over een banaan en de trap oplopen. Verrassend is de toepassing van deze robot voor klusjes in huis zoals spullen in de afwasmachine plaatsen en troep weggooien. Hiervoor gebruikt de robot zijn kop als een soort bek. Een paar maanden geleden heeft Google Boston Dynamics in de etalage gezet omdat er verschil van mening was over het soort te ontwikkelen robot. Google wilde een betaalbare robot voor in huis terwijl Boston Dynamics verder wilde door ontwikkelen op robots voor militaire doeleinden. Het lijkt erop of SpotMini de uitkomst is van deze interne strijd.

Of wat dacht je van Otto? Otto is een persoonlijke assistent robot van Samsung, gebaseerd op het internet der dingen (IoT) platform, ARTIK. Het is Samsung’s antwoord op Amanzon’s Echo en Googlle Home.. Deze leuke kleine robot heeft microfoons en speakers ingebouwd zodat de robot kan luisteren en vragen beantwoorden, vergelijkbaar met Siri op Apple TV of Google Now op een Android-telefoon (foto’s internet).

Lees ook:Robot Atlas kent vele tricks…
Lees ook:Sneller dan een echte cheetah…
Lees ook:De robotrevolutie is begonnen…
Lees ook:Robot Sophia wil familie én een carrière…
Lees ook:Robots tijdens het shoppen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>