Pokémon’s vangen op straat…

Het is dé hype van het moment: de app Pokémon Go. Met de app kun je Pokémon’s op straat zien liggen die je vervolgens kunt vangen. Een speler uit Wyoming vond echter iets naarders dan een Pokémon. Ze stuitte op een lijk.

De 19-jarige Shayla Wiggings was op zoek naar een Pokémon vlakbij een rivier in de Amerikaanse staat, weet  Metro UK. Het lichaam van de dode man lag nabij de Big Wind River. Volgens de sherrif van Fremont County gaat het hoogstwaarschijnlijk om een ongeluk, al wordt de zaak nog wel onderzocht. De komst van het spel werd in september 2015 al aangekondigd, maar binnenkort kunnen smartphone gebruikers in Nederland de applicatie downloaden. Via een omweg op verschillende websites is het echter al mogelijk om aan het zogenaamde ‘augmented spel’ te komen.alarmnummer gebeld en ze kwamen er vrij snel aan.” Net als bijvoorbeeld de dino-app van de Albert Heijn, gebruikt Pokémon Go de locatie en de camera van de gebruiker om zo een overlap te maken. Op deze manier kun je tijdens een wandeling door een winkelstraat of bijvoorbeeld die saaie route naar je werk een Pokémon tegen komen.

Met deze figuren moet je een gevecht aangaan of je moet ze vangen. Ontlopen is bijna onmogelijk. Vergelijkbaar met het echte spelletje, dus. Verder kunnen spelers Pokéballen halen bij bepaalde punten en hun gevangen Pokémon laten verzorgen. Wellicht is dit spel dé manier om kinderen weer aan het buitenspelen te krijgen? In Australië is Pokémon Go al uitgebracht en daar is de Australische politie niet zo blij mee. Via  Facebook verzoekt de politie gebruikers van het spel om niet het politiebureau binnen te stappen in hun zoektocht naar Pokémon (bron Metro, foto’s internet).

Lees ook:Fight of Gods in de ban in Maleisië…
Lees ook:Persconferentie aanslag Apeldoorn.
Lees ook:De engste horrorroute loopt door Beverwijk…
Lees ook:Angstig gegil bij kijken The Walking Dead…
Lees ook:Waar is ons hondje gebleven…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>