VanHaren en groetende robot…

Retailer vanHaren heeft onlangs een test uitgevoerd met de ‘Pepper robot’ in zijn winkel in de Kalverstraat in Amsterdam. De menselijke robot werd bij de ingang gezet om klanten te verwelkomen.

Pepper is afkomstig van het Japanse bedrijf ‘Softbank’, dat eerder dit jaar een tijdelijke telefoonwinkel opende die bijna in zijn geheel door de robots werd bemand. VanHaren had vooral als doel om de klantbeleving verder te verhogen. “Retail en technologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden”, stelt ceo Krein Bons. “Wij volgen deze technologische ontwikkelingen nauwlettend en zien deze test als samenwerking waarbij we elkaar versterken.

Het is volgens leverancier Iretail.solutions voor het eerst dat een retailer uit de Benelux met Pepper experimenteert. Het is belangrijk om de meerwaarde van de technologie kenbaar te maken, stelt directeur Richard Kuijpers. “Dit hebben we nu kunnen testen in de winkel van vanHaren door Pepper in te zetten, de reacties van het publiek te toetsen en de uitkomsten te delen.” VanHaren plaatste twee jaar terug al in samenwerking met Iretail.solutions speakers in de etalages van zijn flagshipstores in Amsterdam en Breda. Deze zogenoemde fluisterende etalages moeten extra stopkracht opleveren. Bron en foto’s www.robots.nu. Robots.nu is een website met robots en robot toepassingen waar mensen in het dagelijks leven mee te maken krijgen. Voorbeelden zijn robots voor het huishouden, robotdieren, robots die zorgen voor ouderen, service robots of robots voor ons plezier. Een erg leuke site om te bekijken.

Lees ook:Robots; strijd om de aandacht aanwezigen…
Lees ook:Robotje Pepper mishandeld door dronken man…
Lees ook:Robots razendpopulair in Japan…
Lees ook:Robots tijdens het shoppen…
Lees ook:Robot Sophia wil familie én een carrière…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>