Noord-Korea wil naar de maan…

Noord-Korea zegt binnen tien jaar naar de maan te willen gaan. Het land lanceerde in februari van dit jaar een satelliet en wil het daar niet bij laten. Dat blijkt uit een interview dat persbureau AP had met Hyon Kwang Il, een hoge functionaris binnen het Noord-Koreaanse ruimtevaartinstituut (bron NU.nl).

Het communistische land is druk bezig met een vijfjarenplan om meer geavanceerde satellieten in de ruimte te brengen. Volgens de Verenigde Staten lanceert Noord-Korea satellieten om een langeafstandsraket te testen. De satelliet die Noord-Korea in februari lanceerde, zou nu stuurloos door de ruimte zweven. Volgens de functionaris laat Noord-Korea zich niet tegenhouden door de internationale sancties. ”Ondanks dat de VS en zijn bondgenoten ons ruimteprogramma proberen te blokkeren, zullen onze wetenschappers de ruimte veroveren”, zegt Kwang Il. Volgens experts is het Noord-Koreaanse plan zeer ambitieus, maar velen achten het niet uitgesloten dat het land in staat is om een onbemande ruimtecapsule naar de maan te zenden. Amerika is het enige land dat een bemande missie naar de maan heeft weten te sturen. Andere landen hebben wel onbemande capsules naar de maan gezonden.

Op 20 juli 1969 landde de maanlander van de Apollo 11-missie op het maanoppervlak. Aan boord bevonden zich de astronauten Neil Armstrong en Edwin ‘Buzz’ Aldrin. De derde astronaut, Michael Collins, was achtergebleven in de commando-module “Columbia”. Vier dagen hadden eerder waren de astronauten van de Apollo 11-missie vertrokken vanaf de aarde om iets te gaan doen wat geen mens ooit eerder had gedaan: lopen op de maan.  Na vier dagen bereikte de maanlander, genaamd de Eagle, dus het maanoppervlak (The eagle has landed). Enkele uren later, het was toen inmiddels 21 juli, zette Neil Armstrong als eerste mens ooit voet op de maan. Hij sprak toen de beroemde woorden: ‘That’s one small step for a man, one giant leap for mankind’ (bron en foto’s internet).

Lees ook:40 jaar stappen op de maan, de maanlanding
Lees ook:Onbemand vaartuig zweeft door luchtruim…
Lees ook:Foto’s opgedoken van UFO’s…
Lees ook:Maanbestemming 2012, je bent niet alleen er is leven!
Lees ook:Het is weer bijna volle maan…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>