KIC 8462852; mysterieuze ster in het universum…

KIC 8462852 wordt ook wel de meest mysterieuze ster in het universum genoemd. In veel opzichten is het een gewone ster, maar de helderheidsvariaties van Tabby’s ster zijn zo vreemd en onverklaarbaar dat sommigen zich afvragen of ze worden veroorzaakt door aliens. Dit valt te lezen op de site  NineforNews.

Af en toe schuift er een onbekend object voor de ster langs dat ongeveer 1000 keer groter is dan de aarde. Astronomen hebben geen idee wat het is. Ze denken aan een stofwolk, een planetoïdengordel of een zwerm kometen. Een andere mogelijkheid is dat het object rond KIC 8462852 is gebouwd door een intelligent buitenaards ras. Het klinkt vergezocht, maar zelfs dr. Tabetha Boyajian van de Louisiana State University, naar wie de ster is vernoemd, zegt dat het een hypothese is die niet zomaar kan worden uitgesloten. “Deze ster is anders dan andere astronomische objecten die we kennen,” vertelde ze aan de Huffington Post. “Sterren doen dit niet zomaar.”

Volgens Boyajian moeten we out of the box denken. In 1960 publiceerde theoretisch natuurkundige Freeman Dyson een paper in vakblad Science over een grootschalige structuur gebouwd door een hoogontwikkelde beschaving om energie af te tappen van zijn ster. Hij noemde dit een Dysonbol. De helderheidsdipjes werden in 2011 voor het eerst waargenomen. Het jaar erop werd de ster plotseling 15 procent zwakker. Tabby’s ster wordt inmiddels ook wel LGM2 genoemd. In de jaren zestig werd een vreemd signaal ontdekt waarvan in eerste instantie werd gedacht dat het mogelijk afkomstig was van ‘little green men’ (kleine groene mannetjes). Om die reden kreeg het object de naam LGM1. Boyajian wil de ster ‘op heterdaad betrappen’ om te kijken wat er precies gebeurt. Het probleem is dat ze geen idee heeft wanneer de volgende dip zal plaatsvinden.  Op dit moment gebeurt er niets spannends, maar wat niet is, kan nog komen…(foto’s internet)

Lees ook:Langwerpig, roodkleurig object gespot in ruimte…
Lees ook:Beelden vrijgegeven van UFO…
Lees ook:Ufo vastgelegd op camera…
Lees ook:Mysterieuze lange muur in Jordanië…
Lees ook:Super kleine ster in heelal gevonden…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>