Oudste fossiel ter wereld gevonden…

Australische wetenschappers hebben mogelijk het oudste fossiel ter wereld gevonden. De overblijfselen die in Groenland weden gevonden, zijn (ruim) 3,7 miljard jaar oud. Dat valt te lezen op de nieuwssite van Nu.nl.

De zogenaamde ‘stromatolieten’, het afzettingsgesteente waarin de fossielen werden aangetroffen, zijn ontdekt door het smelten van een ijskap, melden onderzoekers in Nature.  De vondst toont volgens de wetenschappers aan dat leven op aarde zich slechts enkele honderden miljoenen jaren na het ontstaan van de aarde openbaarde. De vondst wijst “op een snelle opkomst van het leven op aarde” en ligt in overeenstemming met andere biologische gegevens over de oorsprong van leven en evolutie. De fossielen zijn 220 miljoen jaar ouder dan de oudste fossielen die tot nu toe werden gevonden op aarde. Mogelijk kan de vondst ook een bijdrage leveren aan de onderzoeken over leven op Mars.

 Fossielen zijn versteende resten van dieren of  planten. Dit kan een afdruk zijn zoals een soort stempel in een steen. Een tweede manier waarop fossielen kunnen ontstaan is dat het versteent. Bij een bot krijg je dan een fossiel dat precies dezelfde vorm heeft als het bot zoals het ooit was. De meeste dode dieren en planten worden nooit een fossiel. Dat komt omdat de resten van dieren of planten meestal al vergaan zijn voordat ze worden bedekt. Alleen als de resten snel bedolven worden onder zand, modder, of  klei kunnen ze fossiel worden. Meestal worden ook alleen de harde delen (zoals botten van dieren) fossiel. Dit komt omdat de zachte delen meestal wegrotten. Dan kan het fossiel dan langzaam gaan verstenen. Door afslijting door de wind, en rivieren kan het fossiel na lange tijd weer aan de oppervlakte komen. Dit kan miljoenen jaren duren! Dan kunnen mensen het versteende fossiel vinden (bron fossielnet.nl, foto’s internet).

Lees ook:Fossiel van miljoenen jaar oud kuikentje gevonden..
Lees ook:Oudste fossielen van motten en vlinders ontdekt…
Lees ook:Bewijs van eerste leven op land…
Lees ook:Eencellige vampiers uit prehistorie ontdekt…
Lees ook:Skelet van de Ichthyosaurus blootgelegd…

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Oudste fossiel ter wereld gevonden…

 1. Ik

  Handig om een blog te vullen met materiaal dat al voor handen is en al gepubliceerd was maar we denken niet aan auteursrechten

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Er staat wel degelijk een bronvermelding bij…

     /   Reply  / 
 2. TRUTSEEKER

  Mijnheer God of JHWH , vevbloekt zijt gij, vervloekt zijt gij , vervloekt zijt gij. De tegenstander Satan heeft woorden geuit en gij staat beproeving toe ofwel een cosmisch chessgame. (JOB)
  Gij zijt zelf vervloekt, satanaanbidder , verrader van uw kinderen. Gij geeft uw kinderen een steen terwijl zij om een brood gevraagd hebben. Nooit heeft u Waarheid uitgedeelt gij machteloze erbarmelijke afgod. U zijt vervloekt, Voor eeuwig. Eewige hoon aan JHWH een verzonnen monnikennaam. Jezus een afgodendienaar en een valse profeet. Weg met valse religie…alle religie.
  Dood aan JHWH Dood aan nepprofeet jezus de valse christus.
  Leve de WETENSCHAP.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>