Robots; strijd om de aandacht aanwezigen…

Op beurzen, congressen en andere evenementen is het altijd een strijd om de aandacht van de aanwezigen. Met allerlei verschillende trucs wordt geprobeerd de aandacht te krijgen. Steeds grotere displays en steeds hardere muziek maar ook artiesten worden hiervoor ingezet. Het kost immers een hoop geld om aanwezig te zijn en bedrijven willen het onderste uit de kan halen. Dit valt te lezen op de site www.robots.nu.

De laatste tijd zien we steeds meer robots in deze functie verschijnen.  Robots zijn een fantastische technologie om contact te maken met mensen. Maar de slimheid van de robot kan ook gebruikt worden om verdere informatie te verschaffen of om erachter te komen waar de bezoeker naar op zoek is. Niet alleen de attractiewaarde is groot, het is ook een efficiënt instrument. Zo is er een bedrijf Robotverhuur; een initiatief van Robots.nu. De doelstelling is door het verhuren van robots bij te dragen aan inspiratie de acceptatie en het gebruik van robots in organisaties.  Op dit moment is de ster van de show de Pepper robot.  Samen met zijn robot broer NAO geeft hij een hypermoderne invulling aan de profilering van steeds meer bedrijven.
Pepper is de gezelschapsrobot en het broertje van de wereldberoemde NAO. Deze robot  is helemaal ontworpen en gebouwd om je gezelschap te houden. Hij kan niet afwassen en koken maar er wel zorgen dat je niets vergeet. Hij kan dingen voor je opzoeken op internet, je herinneren aan je afspraken en met je spelen. Hij herkent je emoties en zal bijvoorbeeld een leuk liedje spelen als je sip bent.

Om alle interactie met mensen mogelijk te maken heeft Pepper veel techniek aan boord.

  • Hij heeft een 3D camera
  • Veel sensoren, waaronder voel-sensoren
  • Pepper zorgt er zelf voor dat zijn batterij vol blijft, de batterij gaat 12 uur mee
  • Pepper  heeft een informatiescherm

(bron: robots.nu)

Lees ook:VanHaren en groetende robot…
Lees ook:Robots razendpopulair in Japan…
Lees ook:Robotje Pepper mishandeld door dronken man…
Lees ook:De robotrevolutie is begonnen…
Lees ook:Robots tijdens het shoppen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>