Legendarisch kasteel Dracula te koop…

Ik schreef er al een keer eerder over, maar wat een geweldige locatie moet dat zijn. De vraagprijs is 58 miljoen euro, maar volgens ingewijden zou het al voor 12 miljoen van eigenaar kunnen veranderen: het Roemeense kasteel dat vermoedelijk als inspiratie diende voor Bram Stokers legendarische griezelverhaal ‘Dracula’ staat te koop.  Dit artikel valt te lezen op de site www.hln.be/hln.

Aan de rand van een verschrikkelijke afgrond,  waar zilveren rivieren door scheuren in het landschap kolken en zich langs alle kanten woeste bossen uitstrekken. Zo omschrijft Bram Stoker de plek in Transsylvanië waar het kasteel van de bekendste vampier ter wereld staat. Bran Castle is het enige dat aan die omschrijving voldoet. Stoker bezocht Roemenië nooit, maar zou foto’s van Bran Castle gebruikt hebben bij het schrijven van zijn bekende boek. De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot de twaalfde eeuw. Een van de bekendste historische figuren die er ooit gevangen zaten, was de bloeddorstige vorst Vlad Tepes van Walachije, bijgenaamd De Spietser. Volgens de legende zou hij de figuur zijn waarop Stoker zijn verhaal entte. Maar in tegenstelling tot Dracula is hij een historisch figuur. Hij bracht er in 1462 twee maanden door in de cel, toen hij verslagen was door de Hongaren.


En nu staat het kasteel dus te koop. De overheid liet al weten niet geïnteresseerd te zijn en hoewel er zeer geheimzinnig gedaan wordt rond de prijs, zou het voor een zesde van de vraagprijs al van de hand kunnen gaan. Voor liefhebbers van folklore. En wie dat niet zo veel zegt: het kasteel heeft een geweldig uitzicht (bron www.hln.be/hln, foto’s internet).

Lees ook:Wie koopt het kasteel van graaf Dracula?
Lees ook:Trouwen in het kasteel van Dracula
Lees ook:Spookhuis Skyrne Castle, Ierland
Lees ook:Geest van Tutbury Castle laat van zich horen…
Lees ook:Pas op voor de kasteeltuin van Alnwick Castle…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>