De robotrevolutie is begonnen…

De ‘robotrevolutie’ is begonnen; robots maaien ons gras en stofzuigen ons huis. Ze staan de chirurg bij in de operatiekamer en rijden rond op Mars. Ze vermaken onze kinderen en binnenkort zijn zelfs onze auto’s autonome robots. Als je op de hoogte wil blijven van het laatste robotnieuws kijk dan zeker een keer op de site: www.robots.nu.

China ontwikkelt hard door met robots. Zo wil dit land in 2030 marktleider worden op het gebied van innovatie en investeert veel in de robotindustrie. Mede door de één kind politiek zullen er in de nabije toekomst te weinig arbeidskrachten zijn om de oude Chinese economie met z’n fabrieken en zware industrie draaiende te houden. Een situatie die vergelijkbaar is met Japan.

 Op de ‘robot expo’ in Peking werden er naast industriële robots ook veel nieuwe service robots getoond. Veel van deze robots zijn we qua functionaliteit al eerder tegengekomen. Zo doet de ‘family robot’ veel denken aan de ‘buddy robot’ (de buddy robot helpt bij de communicatie, de veiligheid, de educatie en activering en kan helpen bij ouderenzorg. Buddy robot kost nu 549 dollar op Indiegogo) en is er een service robot om drankjes rond te brengen. Amy robotics komt met een sociale service robot die kan worden ingezet in de huiselijke omgeving of als service robot binnen organisaties. Een combinatie tussen een telepresence robot en een sociale robot. Interessant wordt het om te zien welke prijzen Chinese aanbieders hanteren. Daarnaast kun je ook denken aan zaken als beschikbaarheid, verschillende talen waarin ze geleverd gaan worden en de service die fabrikanten leveren. Lokale overheden strooien aldaar met subsidies en aantrekkelijke belastingvoordelen om technologiebedrijven te stimuleren robots te ontwikkelen. Robots die ongetwijfeld ook onze kant opkomen.

 

Lees ook:De Kuri robot als huisdier…
Lees ook:Nieuwe robots dienen zich aan…
Lees ook:De robotrevolutie is begonnen…
Lees ook:Sophia de robot die knipoogt…
Lees ook:Robot in de bak…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>